Sport

Naisa u finalu Kupa. Odmeriće snage sa Jagodinom

Savladan Bekament 27-23. Finale sa Jagodinom u subotu od 18,00 (RTS2)

Rukometice Naise igraće i ove godine u finalu Kupa, jer su u polufinalu savladale ekipu Bekamenta rezultatom 27-23 (19-12).

U polufinalu u Smederevu, Naisa je odigrala dva različita poluvremena. U prvom je igrala kako se samo poželeti može. Možda i najbolje poluvreme ove godine, dok je u drugom bilo „praznih“ minuta, ali je Naisa pokazala karakter i u samom finišu postavila stvari na svoje mesto!

Izabranice trenera Ljubomira Obradovića u meč su ušle motivisano i zaigrale punom snagom. Za tili čas na semaforu je već stajalo 7-1 (8.minut). Na golu je blistala Milena Petković, što je celom timu davalo vetar u ledja. Bekovska trojka Radović-Stojanovska-Tasić je odlično funkcionisala, a nakon dobrih odbrana ubojite u kontrama bile su Marija Filipović i Srna Sukur.

Trener Obradović polovinom prvog dela šansu ukazuje Tijani Simatović, Oliveri Nikolić i Sanji Stamenković. U tim trenucima rezultat je 10-3 za Naisu, a željeno finale već sutra. Valjalo je rasporediti minute i sačuvati igračice. Simatovićeva vezuje dva gola za maksimalnih 9 golova razlike 13-4.

Živci su popustili, pa crveni karton dobija trener gošći Saša Bošković. Čini se da je na taj način trener protivnika pomalo i rasteretio svoj tim, koji podiže nivo igre, ali Naisa poluvreme ipak završava ubedljivo sa 19-12.

Drugi deo igre Naise započinje loše. Tačnije, Bekament steže odbranu, a u napadu se razigrala Sara Garović. Vezuje Bekament 3-0, pa trener Naise uzima minut odmora. Tek nakon toga, gotovo 10 minuta bez gola u drugom delu utakmice, Naisa preko Marije Filipović povećava na 20-15.

Slede minuti u kojima nisu najjasniji ni sudijski kriterijumi. Naisa je često sa igračem manje u polju, pa to Bekament koristi i prilazi na 21-18 i definitivno se vraća u igru.

Gotovo 10 minuta Naisa napada bez golmana na golu! Igra se gol za gol, a kada najpre Simonovska, pa onda i Radovićeva vezuju dva gola za Naisu za 25-21 (53.minut) čini se da je pobednik rešen.

Bekament smanjuje na 25-22, a u 55.minutu situacija je zakomplikovana novom sudijskom odlukom. Nakon odbrane, golmanka Bekamenta šutira na prazan gol Naise na drugoj strani terena i umesto mreže pogadja stativu. Situacija sa strane izgleda čista kao suza, ali sudije procenjuju da je bilo nedozvoljenog ometanja golmana ili je nešto drugo u pitanju, tek jedna igračica Naise je isključena, a Bekamentu dosudjen sedmerac! Dovoljno da Bekament ponovo dodje na samo 2 gola zaostatka, 25-23!

Marija Filipović postiže gol, ali povredjuje golmanski prostor, pa onda novo isključenje za Naisu! Trener Obradović uzima tajm-aut, dva i po minuta pre kraja. Naisa pokazuje karakter i golovima Gakidove i Sukur stiže do 27-23 za zaluženu pobedu i plasman u veliko finale.

Za igračicu utakmice proglašena je Katarina Radović. Ostavila je srce na terenu, razigravala saigračice i pogadjala kad treba. Njoj uz rame svakako je Milena Petković, koja je pružila još jednu odličnu partiju. Svoj doprinos dale su i ostale igračice, u prvom redu Marija Filipović i Srna Sukur sa krila, ali i raspoložena i izuzetno efikasna Simona Stojanovska, Gakidova i Sanja Stamenković sa crte, ali u svojim rolama ubojite Simatović sa levog i Sara Stankovski sa desnog beka, uz doprinos i Olivere Nikolić, kao i Dunje Tasić i to pogotovo u odbrani… Ipak, za veliko finale, biće potrebna još bolja igra, pogotovo u drugom poluvremenu.

Finale nacionalnog Kupa igra se u subotu, u Smederevu od 18 sati, uz direktan prenos na RTS2.

Za više sportskih vesti čitajte SPORT JUGA.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Gradonačelnica čestita Naisi i postavlja slike, a šta da rade klubovi koji nisu dobili dinar u ovoj godini a neće ga dobiti ni u naredna dva meseca? Još nije formirana sportska komisija. Da li da ugasimo klubove?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com