Sport

Naisa savladala ekipu Medicinara za plasman u polufinale kupa

Nakon velikog uspeha na mađunarodnoj sceni i plasmana u polufinale EHF Čelendž kupa, u kome se sastaje sa ekipom Lokomotive iz Zagreba, ekipa Naise učinila je iskorak u odnosu na prošlu godinu i u nacionalnom kupu. U četvrtfinalu kupa rutinski je savladana ekipa Medicinara sa 34-23 (15-11). Na taj način izboreno je učešće na finalnom turniru koji će biti održan u Zrenjaninu.

“Plašio sam se da dalek put na Madeiru ne ostavi traga, ali smo uspeli da odmorimo i osvežimo ekipu u prethodna dva dana. Jesmo se mučili  u prvom delu jer smo promašivali zicere iz kontranapada i sa linije od 6 metara. Kada smo i taj segment igre doveli u red prelomili smo utakmicu. Sigurno je da sam zadovoljan jer nije lako dobiti Medicinar u Šapcu sa 11 golova razlike”, izjavio je Svetislav Jovanović, šef stručnog štaba Naise.

Jelena Terzić proglašena je za igračicu utakmice, a sjajna na crti je bila i Milena Milojević, koja je bila i najefikasnija igračica utakmice sa 8 golova.

Naisa se tako plasirala u polufinale nacionalnog kupa, u kome se sastaje sa ekipom Bora. Drugi polufinalni par čine Jagodina i Bekament.

Finalni turnir kupa trebalo bi da bude odigran 11. i 12. aprila u Zrenjaninu, ali je taj vikend kao novi termin zbog koronavirusa određen i za odigravanje prvog meča polufinala EHF Čelendž kupa protiv Lokomotive u Zagrebu, pa će verovatno doći do pomeranja rasporeda u kalendaru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com