Sport

Naisa jednom nogom u polufinalu Čelendž kupa

Nakon pobede nad rukometašicama Madeire, postalo je gotovo izvesno da će rukometašice Naisepredstavljati Srbiju i u polufinalu EHF Čelendž kupa. Izabranice trenera Svetislava Jovanovića slavile su u prvoj utakmici u Funšalu, na ostrvu Madeira protiv istoimenog tima iz Portugalije sa 14 golova razlike!

Pribojavale su se Nišlijke nezgodnog protivnika što se pokazalo i na startu meča kao opravdano, kada je golmanka domaće ekipe skinula nekoliko zicera, a na tribinama je vladala prava “brazilska” atmosfera. Međutim, Naisa se brzo konsolidovala, zaigrala po taktovima trenera Svetislava Jovanovića i do poluvremena uspela da iskoristi sve prednosti koje ima, a pogotovo razliku u visini, ali i kvalitetu. Taj deo meča završen je rezultatom 14-7 za Naisu.

Iskusni stručnjak, međutim, nije dozvolio nikakvo opuštanje. Odigrala je Naisa sa punom snagom do kraja, uz maksimalnu rotaciju igračica, tako da revanš utakmicu, u kojoj je formalni domaćin, dočekuje sa čak 14 golova razlike i odmornim igračicama.

Najefikasnija u niškom taboru bila je Milena Milojević sa 8 golova , koja je na crti vešto koristila svoje kvalitete. Katarina Radović postigla je 5 golova, dok su po 4 postigle Teodora Petković, kapiten Marija Filipović i reprezentativka Srbije u redovima kluba iz Niša Jovana Bogojević.

Nakon dugog i turbulentnog puta, na licima rukometašica iz Niša evidentno je olakšanje, mada ih odmah očekuje druga utakmica. Madeira nije nimalno naivna ekipa, jer je iz takmičenja i to ubedljivo izbacila ekipu Zaječara. To u ekipi iz Niša znaju pa se spremaju da ništa ne prepuste slučaju.

Revanš, kada je Naisa formalni domaćin, igra se u nedelju, 8. marta u 18 sati po srednjoevropskom vremenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com