Sport

Naisa izgubila dobijeno

ŽRK Medicinar-ŽRK Naisa 26-25 (10-16)

Rukometašice Naise doživele su minimalni poraz u Šapcu nakon neverovatnog preokreta domaće ekipe. Vodila je Naisa na poluvremenu sa 16-10, imala u drugom delu i 7 golova razlike. U tim trenucima van igre su već bile Ana Radović zbog povrede i Tamara Kojić zbog 3 isključenja i činilo se da je pitanje pobednika rešeno. Glavne igračice Medicinara su odličnom postavkom gošći ionako bile zaustavljene.

Kada se očekivalo da se utakmica rutinski privede kraju došlo je do neshvatljivog pada u igri. U 37.minutu bilo je 20-13 za Naisu, da bi u 54.minutu Medicinar prešao u vođstvo 22-21!

Naisa je za 17 minuta  postigla samo jedan gol! Pritom je primila 8!

U tim trenucima ništa nije funkcionisalo. Golmanke Naise su potpuno stale, pa je maltene svaka upužena lopta ušla u gol ekipe iz Niša, dok su domaće igračice stegle odbranu, pa ekipa trenera Slavka Krnjajca nije imala rešenja u napadu.

Na kraju veliko razočarenje i poraz 26-25!

Tačno je da u samom finišu nije sviran očigledan prekršaj u napadu ekipe Medicinara, kojoj je priznat gol, ali su za poraz krive isključivo igračice Naise. Ali i to je rukomet. Kao što je rukomet i ono što su Nišlijke pokazale u prvom delu susreta.

A na kraju prvog poluvremena sve je izgledalo gotovo savršeno. Sjajna Katarina Ivanović na golu, a Naisa raznovrsna u napadu. Pljuštali su golovi sa svih pozicija, i sa distance i sa crte i sa bočnih pozicija. Poluvreme je okončano sa 6 golova razlike, koja je mogla da bude i veća.

Ako je za utehu, Naisa je u tim trenucima pokazala da može zaista mnogo i sa takvom igrom može da se suprotstavi  svakom timu u Srbiji. Igrala je Naisa hrabro, igračice su preuzimale odgovornost i naravno, sve to videlo se i na semaforu.

Ipak, utakmice se ne igraju 40, nego 60 minuta, a trener Slavko Krnjajac imaće, sasvim sigurno, pune ruke posla, da ekipu podigne posle ovakvog poraza. Pogotovo kada se ima u vidu da je već u sredu kup utakmica sa ekipom Jagodine, dok je u ponedeljak nakon toga novi derbi sa ekipom Železničara iz Inđije.

Šabac, SH „Zorka“. Gledalaca: 300. Sudije: Ivan Mandić (Srbobran), Nemanja Kovačić (Veternik). Isključenja: Medicinar 18 minuta, Naisa  12 minuta. Sedmerci: Medicinar 3 (3),  Naisa 3 (2).

ŽRK NAISA: Nedeljković, Ivanović,  Đorđević 3, T.Petković,  Milošević, Đurović,   Simonović 3, Mladenović, M.Petković,  J.Stojanović 3, Stamenković 6, Nikolić 5, Milovanović 1,  Grujić,  B.Stojanović, Knežević 4.

ŽRK MEDICINAR: Jarić, Cvejić, Petrović 2, H.Petrić 4, Radić 2, Kojić, Radović 2, A.Vasić 2, Lacković 3, T.Vasić, Blagojević 3, E.Petrić 4, Cvetinović 2, Stević, Dragosavljević 1, Mandić 1.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com