Društvo

Nagradu „Vitez Srpske medicine“ na Zlatiboru dobila Kardiohirurgija u Nišu

Na inicijativu producenta iz Niša, Olivera Paunovića, Klinici za kardiohirurgiju iz Niša, uručena je nagrada „Vitez Srpske medicine“ na Zlatiboru za ostvareni cilj i postignuća.

U okviru „Vidovdanske kulturne svečanosti“, nagradu je uručio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamotović, koju je ispred kolektiva Klinike primio doktor  Aleksandar Kamenov.

Foto: FB Nalog Milan Stamatović

Nakon gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda u kojima je osoblje radilo bez finansijske naknade, Klinika za kardiohirurgiju u Nišu ostvarila je cilj – liste čekanja su eliminisane i prešle su u liste zakazivanja.

Klinika za kardiovaskularnu sa transplatacionom hirurgijom je najmlađa klinika u okviru Kliničkog centra Niš. Zvanično je otvorena 24. novembra 2014. godine. Rukovodilac klinike je prof. dr Dragan Milić.

Podsetimo, liste čekanja ne postoje i ni jedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5 do 15 dana.

Lista čekanja sa 149 bolesnika na početku ove godine, prešla je u listu zakazivanja. Operacije koje su prošle godine čekale  tri do šest, nekada i više meseci, više se neće čekati.  U 100 dana urađeno je ukupnp 248 operacija, a prošle godine 117 za isto vreme. Samo u martu mesecu urađeno je neverovatnih 98.

Sve ove rezultate u 100 dana postigla je ista ekipa ljudi

Do ideje da bez naknade operišu i vikendom došli su lekari vitezi, doc. dr Milan Lazarević, specijalista transfuziologije i inicijator akcije, asistenti doktori Aleksandar Kamenov i Vladimir Stojiljković. Oni su predložili i kolegama sa drugih klinika u Nišu i celoj Srbiji da im se pridruže.

„Hvala dobrim ljudima iz opštine Čajetina što su nas se setili, što su prepoznali naš rad. Ja nisam Klinika ja sam samo jedan od 127 članova te velike ekipe lekara, anestezilogija, hirurga, mi bez jednog člana ne bi bilo mogiće da uradimo sve ovo što smo uradili“, kazao je ponosno, dr Aleksandar Kamenov.

Foto: FB nalog Milan Stamatović

Najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim dostignućima godinama unazad daju viteške doprinose oblastima kojima se bave, nagrađeni priznanjem „Vitez Srbije“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sve čestitke Klinici za kardiohirurgiju iz Niša. Klinika za primer. Mlada ekipa sa prof. Dr Milićem za primer. Kamo sreće da je i u ostalim klinikama u Nišu tako.

  2. Čast i zadovoljstvo je imati ovakve vrhunske stručnjake, a još veće ljude. Dubok naklon kompletnoj ekipi kardijojirurgije na čelu sa prof.dr. Draganom Milićem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com