Društvo

Nagrađeni učenici na literarno-likovnom konkursu na temu “Majka”

Hram Svetog proroka Ilije u Niškoj Banji organizovao je u saradnji sa Gradskom opštinom Niška Banja , OŠ “Ivan Goran Kovačić” Niška Banja i OŠ “Nadežda Petrović” Sićevo literarno-likovni konkurs na temu “Majka”.

Pravo učešća su imali učenici koji pohađaju osnovne škole na području Gradske opštine Niška Banja. Novčani nagradni fond iznosi 120.000,00 dinara: treće mesto za svaku od pet kategorija po 5.000,00 dinara, drugo mesto za svaku od pet kategorija po 8.000,00 dinara i prvo mesto za svaku od pet kategorija po 10.000,00 dinara.

“Na jučerašnji praznik Materice, najveći hrišćanski praznik majki i žena, dodeljene su nagrade učenicima OŠ “Ivan Goran Kovačić” Niška Banja i OŠ “Nadežda Petrović” Sićevo uz prigodan program nakon Svete Liturgije”, rekla je Maja Stanković, nastavnik u OŠ “Nadežda Petrović” u Sićevu

Pored novčanih nagrada svi nagrađeni autori su dobili po ikonu Presvete Bogorodice. Pre otvaranja izložbe radova održana je kratka priredba i dodela nagrada.

Izložba svih radova je organizovana u parohijskom domu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com