Kultura

Nagrađeni posetioci Sajma knjiga u Nišu

Sajam knjiga u Nišu koji je trajao od 26. novembra do 4. decembra posetilo je 12.600 ljudi. Svi oni učestvovali su u nagradnoj igri organizatora manifestacije za posetioce.

Niški kulturni centar, organizator 57. Sajma knjiga, po tradiciji, nagradio je ljubitelje pisane reči koji su ove godine posetili manifestaciju. Javno izvlačenje dobitnika obavljeno je u emisiji „Belle amie popodne“ na televiziji Belle amie 7. decembra.

Prvu nagradu koju čine sabrana dela Branka Miljkovića, u izdanju NKC, dobila je Tatjana Jevtić Kadir, dok su komplete knjiga, iste izdavačke kuće, dobili Milica Manić i Marko Ivanković. Komplete knjiga čine neka kapitalna dela, izdanja iz oblasti stripa, filmske literature, beletristike…

„Sajam sasvim sigurno ima budućnost, što pokazuje i broj posetilaca koji je za nijansu bio veći od poslednje održanog pre pandemije. Posebno raduje to što je ove godine bilo nikad više dece. Skoro sve škole sa područja Niša su iskoristile priliku da organizovano dovedu svoje đake, bilo je i predškolaca, koji se nisu samo prošetali kroz sajamski prostor, već je svako od njih nabavio neko štampano izdanje koje ga zanima. Izdavači su, takođe, sa Sajma otišli zadovoljni interesovanjem za pisanu reč, te stoga, ni mi kao organizatori ne treba da budemo nezadovoljni postignutim rezultatima“, kazao je Srđan Savić direktor NKC.

Dobitnici svoje nagrade mogu preuzeti u knjižari NKC „Branko Miljković“, na Bulevaru Zorana Đinđića (preko puta gradske bolnice). Radno vreme knjižare je od 8-20 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com