Ekonomija

Nagrađeni najuspešniji privrednici i firme iz niškog kraja

Najuspešnijim privrednicima i najuspešnijim firmama sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga danas su uručene godišnje nagrade Regionalne privredne komore Niš (RPK) i Privredne komore Srbije (PKS) Slaviši Đorđeviću, vlasniku SMAJ produkata iz Lazarevog sela pripala je nagrada Privredne komore Srbije za regionalnog poslovnog lidera u regionu, a toj firmi pripala je i posebna zahvalnica PKS-a za društveno odgovorno poslovanje tokom pandemije virusa Kovid-19.

Nagradu za poslovni uspeh Privredna komora Srbije dodelila je ove godine niškoj firmi Milk house, dok su Saša Tričković iz firme Neomedica i Milan Petković iz kompanije Grammer system dobili nagradu za poslovnog lidera.

Zahvalnica PKS-a za društveno odgovorno poslovanje tokom pandemije pripala je takodje i firmi Vabis iz Aleksinca.

Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga dodelila je godišnje nagrade za poseban doprinos privredi regiona firmama “As Velpro” iz Donjeg Dušnika”, “Niškoj pivari” i “Telekomunikaciji” iz Blaca, dok je Klub privrednika “Naisus” dobio priznanje za razvoj privrednog ambijenta regiona.

Direktor Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga Aleksandar Milićević je ocenio da je ova godina bila izuzetno teška, ali da je država reagovala vrlo efikasno i podrškom privredi stvorila uslove da ne dođe do većih otpuštanja radnika i veće štete za preduzeća.

“Godina je bila, ne ponovila se.. Uvođenje vanrednog stanja bila je kritična tačka za privredu, a Privredna komora Srbije i regionalne komore pokazale su vitalnost u kriznoj situaciji.. Pojedini sektori su bili više ugroženi, ali generalno gledano, nismo pretrpeli toliku štetu, kao u pojedinim okolnim zemljama. Dobro je što nemamo veliki broj ljudi koji su se javili Nacionalnoj službi za zapošljavanje zbog otpuštanja i nemamo veliki broj zatvorenih, likvidiranih firmi ”, izjavio je Milićević.

Prema njegovim rečima, tokom minule godine sve firme su bile ugrožene, ne samo mala i srednja preduzeća, već i velika preduzeća, jer zavise od uslova na inostranom tržištu.

“Iskreno se nadam da ćemo moći u prvoj polovini naredne godine da nastavimo sa normalnim, redovnim ekonomskim funkcuionisanjem”, istakao je Milićević.

Predsedavajući Kluba privrednika “Naissus” Mile Kocić je istakao da je za nama teška godina, gde su sve kompanije na neki način organizovale da prevazidju krizu. “PKS se jako založila i kod vlade i kod predsednika da se mnoge mere uvedu, ne samo one koje su olakšale funkcionisanje u toku ove godine, već i one koje će predstavljati pripremu za bolje funkcionisanje u sledećoj godini.

Mile Kocić, Klub privrednika “Naissus”

“Kompanije koje čine Klub privrednika ponašale su se maksimalno društveno odgovorno i u toku ove godine gotovo 100.000 evra je bilo različitih donacija u vidu opreme za bolnice i zaštitnih sredstava”, istakao je Kocić.

Direktor Niške pivare Dejan Ivanović istakao je da je ova poslovna godina bila puna izazova za sve, a posebno za pivarsku industriju koja je imala velike fluktuacije u svom radu i trebalo je da se prilagodi novim uslovima na tržištu.

“Niška pivara se uspešno pozicionirala na tržištu ovog regiona, ali je i nas pogodila ova godina što se tiče rada. Nadamo se da će naredna godina biti mnogo uspešnija, da će biti predvidljivija”, izjavio je Ivanović.

On je kazao da je Niška pivara ove godine dosta radila na širenju tržišta i nije smanjivala broj zaposlenih, još je i primila odredjeni broj radnika, tako da sada ima oko 140 radnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com