Kultura

Nagrađeni najbolji školarci opštine Crveni Krst

36 vukovaca iz sedam škola, sedam đaka generacije i četvoro sportista sa teritorije opštine Crveni Krst na tradicionalnom prijemu koji je organizovala ova opština, dobili su priznanja u vidu zahvalnice i sabranih dela Stevana Sremca za postignuta dostignuća.

Prof. dr. Miroslav Milutinović, predsednik opštine Crveni Krst istakao je da je danas za opštinu svečani dan za druženje sa najboljim školarcima. Milutinović kaže da je ove godine manji broj nagrađenih u odnosu na prošlu, pa su samim tim ove Vukove diplome isticajnije.

“Poželili smo im da svi upišu željene škole koje su zamisli i da posle toga više odmaraju ,bave se sportom, slušaju muziku i naravno pročitaju knjige koje smo im danas poklonili, kao i da se za četiri godine vidimo ponovo na istom mestu”, pojašnjava dr Milutinović.

On napominje da je GO Crveni Krst  izdvojila milion dinara za pomoć predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

Lana Dimitrijević, učenica škole “Ivo Andrić”, nosilav Vukove diplome i sportiste generacije kaže da joj je želja da se bavi medicinom, kao i da nije bilo lako završiti osmogodišnje školovanje sa odličnim uspehom.

“Jako je teško uskladiti obaveze u školi i treninge, ali sam uspela u tome”, kaže ona.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com