Kultura

Nagrada “Zvezdarišta” za nišku predstavu “Vuk koji je ispao iz knjige”

Na Šesnaestom dečjem pozorišnom festivalu „Pozorište Zvezdarište“ dečji žiri dodelio je treću nagradu predstavi „Vuk koji je ispao iz knjige“.

Dečji žiri čine devojčice i dečaci uzrasta od 8 do 12 godina, učesnici projekta „Mali pozorišni eksperti“ koji na ovaj način započinju svoju avanturu otkrivanja pozorišne umetnosti. Oni predstavljaju četvrtu generaciju učesnika ovog značajnog programa za razvoj dečje publike.

“Učešće na „Zvezdarištu“ je bilo prvo festivalsko izvođenje predstave „Vuk koji je ispao iz knjige“, koja će već za sedam dana biti izvedena i na Pedestim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koji se ove godine održavaju u Subotici”, saopštilo je Pozorište lutaka u Nišu.

Predstavu „Vuk koji je ispao iz knjige“ je režirao Dragoslav Todorović, a uloge tumače: Mladen Milojković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Jelena Đorđević.

U ime Pozorišta lutaka Niš nagradu je preuzela Irina Somborac koja u ovoj predstavi potpisuje kreaciju lutaka, scenografije i kostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com