Društvo

Nagrada “Žena ljubav” Jasmini Barać Perović

Jasminu Barać Perović niška javnost dobro poznaje. Pre nekoliko godina, 2016. izabrana je za naj Nišlijku u anketi Niških vesti, a sada je, pre samo nekoliko dana, ponela i titulu Žena ljubav. Dodeljena joj je na svečanosti održanoj u hotelu Hilton u Beogradu. Nagradu joj je dodelila organizacija “Bulevar ženskih tajni” koju vode Sanja Marinković i Vesna Dedić kao jednoj od najuspešnijih dama u ovoj godini.

U konkurenciji za jednu od nagrada bilo je 250 žena. Teško da je Jasmina Barać Perović pre nego što je pročitano njeno ime verovala da će se neka od nagrada naći u njenim rukama, ali je po mišljenju organizatora ona ta osoba koja je zaslužila da se nađe na spisku nagrađenih.

“Svaka od tih 250 žena mogla je da bude dobitnica nekog priznanja, ali je žiri izabrao devet žena”,  kaže Jasmina prepuna utisaka i emotivnog naboja dan nakon što je primila ovo lepo priznanje.

Uprkos tome što je osoba sa invaliditetom i boluje od distrofije mišića, njena želja da se ostvari kao majka bila je jača od svega i danas ima osmogodišnjeg sina Strahinju, navodi se u obrazloženju nagrade koju je pratio i kratki film o Nišlijki Jasmini Barać Perović koja je do svoje petnaeste godine živela bezbrižnim tinejdžerskim životom.

Sport je bio sastavni deo njenog života, trenirala je tenis i karate. Onda se, neočekivano, suočila sa neizlečivom bolešću, progresivnom mišićnom distrofijom. Ali ono što joj je dalo  pravo da dobije ovu nagradu je i činjenica da nije odustala od života o kome je sanjala. Završila je fakultet, udala se i dobila sina.

“Da prevaziđem sve životne probleme pomogla mi je porodica, majka, otac, brat”, kaže Jasmina. “Podršku sada dobijam i od supruga, a najviše od sina kojim se najviše na svetu ponosim. On mi je vratio veru u život i ljubav, posebno posle gubitka majke”.

Snagu da pomaže drugima, da im pruži ono što oni žele, Jasmina je pronašla i u svojoj užoj porodici, surugu i sinu kome prenosi prave vrednosti.

“Učimo ga da pomaže slabijima od sebe, da deli, da voli, da bude dobar čovek, da se bavi sportom. Učimo ga da voli, jer ljubav zna da napravi čudo i kada volite ništa nije nemoguće”, kaže Jasmina.

I prilikom dodele nagrade u Beogradu Jasmina nije ostavila nikoga ravnodušnim. Nagradu joj je uručila Suzana Mančić.

“Ne znam ko je bio dirnutiji u tom trenutku, ona ili ja, ali samo znam da je, uručuući mi nagradu Suzana Mančić zaplakala”, kaže Jasmina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com