Društvo

Nagrada za životno delo profesoru Branislavu Tiodoroviću

Nagrada za zivotno delo, koje svake godine uručuje Gradska podružnica srpskog lekarskog drustva, pripala je prof. dr Branislavu Tiodorovicu, poznatom epidemiologu. Kako je naveo prilikom dodele, ova nagrada je jedna od najznačanijih koje je u životu dobio.

Profesor Branislav Tiodorović darivao je nadom na hiljade svojih pacijenata, obrazovao I stručno usavršavao na hiljade studenata, delio svoja profesionalna I ljudska iskustva sa hiljadama saradnika.. Nagrada za zivotno delo, koju mu je dodelila Gradska podružnica srpskog lekarskog drustva je, na neki način, I kruna karijere poznatog epidemiologa.

“Ova nagrada predstavlja jednu od najvećih stvari u mom životu. Ipak je to nagrada koju dobijam od našeg profesionalnog udruženja, a uvek je najteže dokazati se kod kolega i koleginica, prema tome veoma sam prijatno iznenađen i srećan.“, navodi profesor Tiodorović.

Ovo je, kaže, najbolji dokaz da nikada ne treba odustati i da se veliko zalaganje i trud primeti.

“Ovo je odličan podstrek da svojim mlađim kolegma, studentima, lekarima koji tek kreću da rade kažem da ih uvek na kraju čeka priznanje. Da nikada ne treba da ih stvari koji ih u nekom trenutku opterećuju zaustave u njihovom napredovanju“, dodaje on.

Nagradu za životno delo Gradska podružnica srpskog lekarskog društva uručuje svake godine, a konkurencija je, kako kaže predsednik prof. dr Dragan Veselinović.

Srpsko lekarsko društvo ima ulogu da prepozna one najbolje, koji su najviše dali sebe pacijentima i medicini… Nagrada je dodeljena kao rezultat svega što je profesor u prethodnom periodu učinio za naše zdravstvo – a učinio je mnogo”, izjavio je profesor Veselinović.

Nagrade za izuzetzan doprinos razvoju medicinske nauke I struke dobili su prof. dr Drgana Pešić I dr sci. med Nikola M. Popović. Nagradu za organizaciju naučno stručnog skupa iz oblasti medicinskih nauka pripala je specijlanoj školi sa domom učenika Bubanj, za simpozijum “Slušam I govorim”. Gradska podružnica srpskog lekarskog društva uručila je i nagrade za najbolje publikacije u šest različitih kategorija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com