Zdravlje

Nagrada za životno delo prof. dr Zoranu Perišiću

Profesor doktor Zoran Perišić, čuveni niški kardiolog i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo koju mu je dodelila Regionalna lekarska komora jugoistočne Srbije na svečanosti povodom obeležavanja esnafske slave Svetog Kozme i Damjana.

Nagrađeno je još 48 lekara koji su bili angažovani u kovid bolnicama u borbi sa pandemijom korana virusa kao i deset lekara koji su dali svoj doprinos radu Komore. Oni su dobili plakete i priznanja.

“Ovo je veliki dan u mojoj karijeri i za moju porodicu. Uz rad koji je potreban kako biste postigli nešto treba imati i sreće. Ja sam imao tu sreću da sam dobio priliku da stvaram. Stvorio sam, najpre, na mojoj dragoj kardiologiji pejs mejker centar, otvorio invanzivnu interventnu, omogućio da služba infarkta radi 24 sata za ceo region, ali kao svoj najveći uspeh doživljam mlade ljude koje sam naučio da rade posao koji ja znam bez ikakvih tajni i sa ponosom mogu da kažem da imam učenike koji su bolji od mene”, kazao je profesor dr Zoran Perišić nakon uručivanja nagrade.


Domaćin centralne proslave slave Sveti Vrači je Regionalna lekarska komora za jugoistočnu Srbiju. U doba korone Niški klinički centar dao je ogroman dopinos.

“Niški Klinički centar je bio zdravstvena ustanova sa najvećim brojem lečenih kovid pacijenata. Samo u prošlom talasu je 4,5 hiljada pacijenata zbrinuto u KC Niš. Taj broj je sada znatno veći. Većina radnika zaposlenih u KC Niš je učestvovala u toj borbi”, kazao je profesor dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com