Društvo

Nagrada za najbolje studente – sedam dana na Kopaoniku

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik Branislav Kačar organizovali su prijem za  predstavnike Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanje Univerziteta u Nišu i predstavnike Univerzitetskog sportskog saveza sa kojima će grad realizovati projekat koji podrazumeva sedmodnevni boravak najboljih studenata sa niških fakulteta na Kopaoniku za koje je organizovana škola skijanja. Na prijemu je istaknuto da će Grad Niš i Univerzitet zajedničkim snagama podržati ovu ideju koja je potekla od profesora dr Ljube Pavlovića, nekada vrsnog rukometaša i gradskog većnika zaduženog za omladinu i sport Branislava Kačara. Put Kopaonika najbolji studenti će krenuti 24.marta.

“Niš je prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat, a ukupno će za ovu namenu biti izdvojeno 2,6 miliona dinara iz budžeta grada”, kaže gradski većnik Branislav Kačar. “ Svaki od 11 niških fakulteta će napraviti rang listu najboljih studenata,koji će shodno utvrđenom ukupnom broju dobiti srazmerno broj mesta u ovoj akciji.Na ovaj način želimo da nagradimo naše najbolje studente i pokažemo im da grad stoji iza njih. Nadam se da će ovaj broj iduće godine biti veći”.

Celokupnu organizaciju na sebe će preuzeti Fakultet sport i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu što podrazumeva i sve van pansionske aktivnosti ,iznajmljivanje skija,nabavku ski oprema, ski pas i sportske aktivnosti na snegu.

“Drago mi je da su čelnici grada prepoznali naš profesionalizam u celoj ovoj priči i da možemo da damo svoj doprinos celom ovom projektu”, kaže profesor dr Mirsad Nurkić, prodekan za nastavu na FSFV. “Naši profesori i instruktori skijanja biće ti koji će raditi sa studentima na Kopaoniku i podučavati ih skijanju. Biće mi drago da svi studenti u Nišu vide koliko je studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja lepo jer u redovnom planu i programu na predmetu skijanje i oni borave na Kopaoniku u trećoj i četvrtoj  godini”.

Docent  dr Ljuba Pavlović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja  ističe da će najbolji studenti sa fakulteta Univerziteta u Nišu za sedam dana na Kopaoniku uspešno savladati osnove skijanja.

“Imamo dugogodišnju praksu u realizaciji praktične  nastave na predmetu skijanje i naša iskustva kažu da su i dva dana divoljna  da svako, pa i oni koji su  početnici, proskijaju”, kaže dr Ljuba Pavlović. “Ovi studenti će sa nama biti sedam dana što je dovoljno da ovladaju skojaškim veštinama.Naši profesori imaju iskustvo u radu sa studentima i to je garancija da će se sa Kopaonika vratiti sa još jednom novom veštinom koju su savladali”.

Sastanku je prisustvovao i Nebojša Jovanović, predsednik Univerzitetskog  sportskog saveza Niš.

“Drago mi je što je grad prepoznao jednu ovako dobru  ideju. Inicijativa je krenula sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja sa kojim mi godinama uspešno srađujemo i ,praktično, većinu  takmičenja organizujemo zajedno. Ovaj projekat je od posebnog značaja  jer se radi o najboljim studentima, a na ovaj način  im šaljemo i poruku da  se svaki trud i rad na kraju nagradi”, zaključio je Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button