Kultura

Nagrada za dva teksta Nataši Ilić na festivalu “Mali Joakim”

Na 11. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ u Užicu, lektorka niškog Narodnog pozorišta Nataša Ilić, dobila je nagradu Mali Joakim za dramske tekstove „Damojed“, u izvođenju Puls teatra iz Lazarevca i „Rođendanska žurka kod plavog zeca“, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Pirota.

Ona je rekla da se jako raduje nagradama, iako je to u neku ruku podsvesno očekivala.

“Mnogo sam se obradovala! Nagrade uvek znače. Ovo je zapravo moja prva nagrada na festivalu Mali Joakim.” rekla je Nataša Ilić.

Nataša je u svojoj karijeri dobila nagradu za tekst predstave “Ružno pače” na festivalu Zvezdarište, ali, kako je istakla, posebno joj je drago što je sada “Damojed”, njen prvi tekst koji je napisla, nagrađen na ovako prestižnom festivalu.

“Damojed je moj prvi tekst, napisala sam ga još 1999. I ranije se on radio, njegova premijera je bila 2001. ako se ne varam, ali eto, tek sada je nagrađen!” kaže Nataša.

Nataša Ilić je rođena Užičanka, te za nju ima poseban značaj to što je dobila ove nagrade baš u Užicu, gde se inače ovaj festival održavao po prvi put.

“Posebno mi je milo, zato što sam ja Užičanka poreklom, da sam ove nagrade dobila baš u svom rodnom gradu. To ima poseban značaj za mene! I moj tata je na početku svoje glumačke karijere igrao predstave u Užicu, tako da je sve to nekako povezano i emotivno mi je vrlo značajno!” naglasila je Nataša Ilić.

O spoju posla lektorke i pisanja tekstova za predstave kaže da je to logičan sled događaja i nešto što dolazi spontano.

“U iskustvu u svom radu imam preko 150 predstava, pa mora nešto i da vas dotakne u nekom smislu. Kada radite u pozorištu sve to utiče na vas, pa je nekako logično da čovek u jednom trenutku počne i da se bavi pisanjem tekstova.” zaključila je Nataša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com