DruštvoEkonomija

Nagrada „Vladimir Jasić“ dr Ivanu Milentijeviću

Profesor Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu dr Ivan Milentijević, dobitnik je prestižne nagrade koja se daje najuspešnijim stručnjacima u oblasti IT tehnogije.

Nagradu dodeljuje Udruženje za IKT Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga. Do sada ova nagrada nije imala ime, a od danas nosi ime Vladimira Jasića dugogodišnjeg direktora Elektronske industrije Niš iz perioda njenog procvata i kada je grad Niš nosio epite grada elektronike. Nagrade je dodeljene danas u Oficirskom domu u okviru Četvrtog Foruma naprednih tehnologija.

“Ovo priznanje po suštini iznačaju ima status nagrade za životno delo”, kazao je na dodeli nagrada profesor dr Bratislav Milovanović. “Inženjer Vladimir Jasić svojim radom i rezultatima zadužio naš grad, region i državu. Bio je i ostao simbol uspešnosti, visokoh tehnologija i opšteg napretka“.

Profesor dr Ivan Milentijević je, primajući nagradu, naglasio da sve što je do sada radio, radio je sa svojim kolegama , te je i ova nagrada svim kolegama sa Elektronskog fakulteta, posebno sa onih odeljenja računarstva sa kojima je proveo 30 godina.

„To što od ove godine nagrada nosi ime inženjera Vladimira Jasića je posebna obaveza. Podsećam vas na davnu 1956. godinu kada je inženjer Jasić pristupio rukovođenju tadašnjim RR zavodima. To je učinio rečima „ Profesionalna i stručna odgovornost nas inženjera i tehničara mora da bude lična a kontrola kvaliteta našeg rad mora da bude kolektivna i društvena. To je bio kamen temeljac godinama koje će uslediti i napretku, a svi znamo do kog nivoa napredka je došla Elektronska industrija“, podsetio je prisutne Milentijević.

Na svečanoj dodeli nagrade u Oficirskom domu dodeljeno je još jedno priznanje – posthumno priznanje profesoru Goranu Đorđeviću za doprinos razvoju naprednih tehnologija.

„Profesor Đorđević je bio jedan od ključnih članova tima za realizaciju projekata izgradnje Studenskog kreativnog centra, Start up centra, višenamenske laboratorijske lamele i Naučno – tehnološkog parka Niš čijom će se realizacijom dati značajan doprinos razvoju naprednih tehnologija u regionu”, rečeno je na uručivanju nagrade koju je primila supruga preminulog Gorana Đorđevića.

Nagradu je predao gradonačelnik Darko Bulatović koji je kazao da mu je bila čast da radi sa profesorom Goranom Đorđevićem koji je bi njegov neposredni saradnik u funkciji pomoćnika gradonačelnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com