[adrotate group="12"]
[adrotate group="11"]
DruštvoSport

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ u oblasti sporta za Aleksandra Nikolića i Dimitrija Ristića

[adrotate group="27"]

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sporta, za 2020./2021. godinu podele Aleksandar Nikolić, sportski novinar i Dimitrije Ristić, karatista. Nagrada im se dodeljuje „za izvanredne rezultate u oblasti sporta i za predstavljanje Srbije u svetu, kao i za promociju zdravih stilova života“, saopštio je Jovan Milić, ispred organizacije „Nađi Raula“.

Aleksandar Nikolić

Aleksandar Nikolić je mladić koji motiviše i inspiriše. Proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala. Za tekst „Neprijatelj’ pred vratima“ o susretu sa nekadašnjim turskim košarkašem Keremom Tunčerijem u bolnici u Istanbulu i životnoj borbi protiv leukemije, mladi niški novinar je dobio nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša u izboru Sekcije sportskih novinara Niša.

[adrotate group="21"]
[adrotate group="13"]

Aleksandar je autor više tekstova, ali ono što Aleksandar nosi u srcu je nešto posebno. Njegovi prijatelji ga jako cene, isto kao i njegovi sugrađani. Komisija je smatrala da Aleksandar reflektuje energiju pravih vrednosti i da može biti uzor omladini.

Dimitrije Ristić

Dimitrije Ristić rođen je 14. avgusta 2002. godine u Nišu. Osnovnu školu Sreten Mladenović-Mika završio je 2017. godine kao đak generacije. Završava Medicinsku školu Dr Milenko Hadžić na smeru fizioterapeutski tehničar sa odličnim uspehom.

Dimitrije Ristić je karateom počeo da se bavi sa 6 godina. 2009. godine oblači svoj prvi kimono i već u njemu niže velike uspehe u svetu karatea. Dimitrije je od 2016. godine član Karate kluba “Elid” iz Niša, a još od 2013. godine brani boje zastave Republike Srbije, a od 2019. i u seniorskoj konkurenicji. Nosilac je majstorskog zvanja crni pojas 1. dan. Dimitrije je još kao dečak ostvarivao velike uspehe na tatamiju. Osvajač je preko 170 medalja od pionirskog do seniorskog uzrasta. Višestruki je šampion države u mlađim uzrasnim kategorijama. Već sa 16 godina postaje seniorski prvak Srbije i osvajač Kupa Srbije. Osvajač je balkanske bronzane medalje.

Od 2019. godine nastupa na turnirima svetske lige u seniorskoj konkurenciji na kojima beleži kvalitetne nastupe kao najmlađi na ovim turnirima i osvaja bodove koji ga rangiraju u 100 najboljih svetskih seniora u 2019. godini.
Od 2016. godine nalazi se na listi najperspektivnih sportista Grada Niša.


Podsetimo, nagradu dodeljuje H.O. „Nađi Raula“ uz podršku ITKonekt-a. Dobitnicima će nagrade biti uručene u ponedeljak, 15.novembra na svečanosti u Nišu.

Objavljivanjem dobitnika Nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“ u oblasti nauke i obrazovanja, otvorena je nedelja objavljivanja dobitnika i u ostalim kategorijama te će se sutra u 9h ujutru objaviti dobitnici Nagrade u oblasti: institucija godine, kao i specijalna priznanja.

Video snimak obrazloženja možete pogledati na:

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

[adrotate group="7"]
[adrotate group="8"]

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button