Društvo

Nagrada „Pokretači promena“ Odboru za ljudska prava Niš i Urbanoj niškoj gerili

Na godišnjoj konferenciji o javnom zagovaranju u građanskom aktivizmu “Pokretači promena”, održanoj juče u Beogradu, dodeljene su nagrade za aktivne građane i organizacije, a među dobitnicima su i organizacije iz Niša i sa juga Srbije.

Odboru za ljudska prava Niš pripala je nagrada u kategoriji “Saradnjom do promena” – primer dobre prakse i uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija.

Odbor za ljudska prava Niš ovu nagradu dobio je za inicijativu „Zajedno za pristupačnost“.

Nagradu za “Prvi glas građana” – uspešno okupljeni građani kao nosioci poruke javnog zagovaranja – dodeljena je inicijativi Saveza mesnih zajednica „Ne za MHE“, sa Stare planine.

U kategoriji “Aktivni građani: bolje društvo” nagrada je uručena “Prijateljima dece Srbije” i Mreži organizacija za decu Srbije za inicijativu za sprečavanje zlouptrebe dece u politici i medijskoj sferi, i za inicijativu “Zajedno smo jači” Udruženju žena Jug i Udruženju žena Lav.

Nagrada u kategoriji “Pohod na aktivizam” dobio je umetnički festival “Rekonstrukcija”.

Nagrade su dobile i Grupa “Izađi” za organizaciju prvog Prajda u Novom Sadu, Inđijativa (udruženje iz Inđije) za inicijativu GrađanIN, ekološki pokret “Okvir života” za otvaranje prve banke semena i Urbana niška gerila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com