DruštvoEkonomija

Nagrada „Partneri u akciji“ dodeljena opštini Palilula Niš i MRCN

U prostorijama Helvetasa, švajcarska nevladine organizacije u Beogradu, dodeljene su tri nagrade za najbolje partnerske inicijative “Partneri u akciji”.

Treću nagradu u vidu novčanog čeka od 2000 eura, staklenu statuetu, brošuru “Partneri u akciji” i karikaturu dobila je Gradska opština Palilula Niš i Media i reform centar u Nišu za inicijativu „Javne rasprave preduslov dobrih odluka“ i usvajanju opštinske Odluke o javnim raspravama kojom se podstiču građani da uzmu učešće u procesu donošenja odluka. Nagrada je uručena Bratislavu Vučkoviću predsedniku opštine Palilula u prisustvu Nebojše Rančića, eksperta za javne politike MRCN i SKGO i Vlade Baraća.

U prostorijama Helvetasa, švajcarska nevladine organizacije u Beogradu, dodeljene su tri nagrade za najbolje partnerske inicijative “Partneri u akciji”.

Prva nagrada od 5000 eura dodeljena je udruženju psihologa Novi Pazar u gradu Novi Pazar a druga i 3000 eura Društvu za razvoj kreativnosti iz Aleksinca i opštini Aleksinac.

Pobednicima su nagrade uručile: Melina Papageorgiu, prvi sekretar SDC-a, Snežana Mišić Mihajlović, internacionalna tim liderka ACT projekta, Biljana Đusić Radmilović programska savetnica SDC-a.
Podržane partnerske inicijative u okviru ACT-a odnosile su se na jačanje partnerstva između udruženja građana i lokalne samouprave kroz obavezno definisanje i usvajanje nedostajućeg propisa, pokretanju zajedničkih inicijativa za veće učešće građana u procesima donošenja odluka, bolji monitoring nad radom organa lokalnih vlasti i unapređenju pružanja javnih usluga.

Pobednička inicijativa „Da se upoznamo i pomognemo“ iz Novog Pazara odnosi se na bazu podataka o korisnicima socijalnih usluga koja se nalazi na sajtu grada i koja će omogućiti bolje planiranje i finansiranje socijalnih davanja prema ovoj kategoriji građana a inicijativa iz Aleksinca „Ljudi za ljude“ odnosi se na praćenje rada komunalnih službi od strane građana i objedinjavanje tih preporuka šta bi moglo da se unapredi i poboljša.

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Helvetas Swiss je švajcarska nevladina organizacija koja broji preko 100.000 članova. Ona je aktivna u različitim političkim debatama i u javnom zagovaranju u ime svojih članova, a u saradnji sa drugim švajcarskim organizacijama koje imaju slične vrednosti.

Nagrada „Partneri u akciji“ dodeljena opštini Palilula Niš i MRCN

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com