Kultura

Nagrada Nevid Teatra iz Banjaluke za niškog pisca

Miloša Petkovića dobitnik još jedne nagrade

Nagrada Nevid Teatra za najbolje bajke i basne za decu stiže i u NIŠ. Među nagrađenim bajkama našla se i bajka niškog pisca Miloša Petkovića – “PRASKOZORJE SUMRAKA” (u okviru projekta “Obrazovanje kroz igru”).

Nevid Teatar će štampati ilustrovanu knjigu, i objaviti audio-knjigu i verziju audio-knjige za decu sa poteškoćama u razvoju. Takođe, na veb sajtu projekta biće dostupna elektronska verzija ilustrovane knjige.

Među 368 priča pristiglih iz 110 gradova i opština Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore na Javni regionalni konkurs za originalne bajke i basne za decu u okviru projekta „Obrazovanje kroz igru” koji implementira Nevid Teatar iz Banjaluke u partnerstvu sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije kroz zajednički regionalni projekat UN-a „Dijalog za budućnost”, žiri u sastavu Aleksandra Čvorović i umetnici iz Nevid Teatra, izabrao je najbolje bajke i basne za decu na temu kulturnih raznolikosti.

Miloš Petković, pisac

“Radujem se pisanju za decu i mlade, najveće nagrade stižu mi od njih, kada mi se jave na Sajmu knjiga, nekoj promociji, ili kada gostujem u školama. Međutim, za mene je nagrada Nevid Teatra iz Banjaluke veoma značajna, ponajviše jer je izabrana među 15 nagrađenih od čak 368 koje su pristigle na konkurs”, navodi Miloš Petković za Niške Vesti.

U obrazloženju stručnog žirija za Petkovićevu bajku stoji: Praskozorje sumraka je vrlo lijepa i izuzetno vješto napisana priča. Dvoje odbačenih od svog naroda (patuljak i vila), udružuju se u plemenitom cilju da spoje nespojivo i pomognu zaljubljenim bićima koja čine dobro drugima. Ostvarenje te zamisli ispunjava njihove živote smislom, oblikuje ih u heroje koji pronalaze sopstvenu sudbinu u toj misiji i jedno u drugome.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com