Kultura

Nagrada “Branko Miljković” pripala Draganu Boškoviću

Žiri za dodelu nagrade „Branko Miljković“ u sastavu Goran Maksimović, predsednik i Marjan Čakarević i Nikola Živanović, članovi, na završnoj sednici održanoj 17.05.2019. godine većinom glasova je doneo odluku da se Draganu Boškoviću dodeli nagrada „Branko Miljković“ za knjigu pesama Ave Maria! u autorskom izdanju.

“Poema Dragana Boškovića svojim inventivnošću i lucidnošću otvara nove prostore srpske poezije. Kao dostojan nastavak prethodne knjige The Clash, ona predstavlja svojevrsan amalgam naučenog, pročitanog i doživljenog koji se prožimaju na svim nivoima teksta, tako da se i književnost i ono najprivatnije shvataju nerazlučivo, jednostavno kao iskustvo. Duhovitost i redovno izneveravanje čitaočevih očekivanja, ali i autocitatnost koja ovde zamenjuje refren i čini vezivno tkivo teksta oblikuju specifičnu formu knjige, koja se po čvrstini može meriti sa klasičnim”, stoji u obrazloženju žirija.

Nagradu dodeljuje Grad Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije a organizator dodele je Niški kulturni centar.

Nagrada se sastoji od povelje, statuete i novčanog iznosa. Nagrada će svečano biti uručena tokom maja ili juna meseca 2019. godine u okviru „Dana Branka Miljkovića“ u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com