Društvo

Nagrada “11. januar” za jednu od najstarijih MEDICINSKIH ŠKOLA u Srbiji

Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić” u Nišu je jedna od najstarijih medicinskih škola u Srbiji. Od 1946. godine do danas, iz ove škole izašla je armija medicinskih radnika, školovana za najraznovrsnija zanimanja u oblasti zdravstvene struke. Najveće gradsko priznanje, nagradu “11. januar”, u ime škole primio je direktor Svetislav Mladenović.

Nagrada 11. januar za Medicinsku školu
Foto: Žiža Kostić

Obrazovni rad u ovoj školi sprovodi 124 profesora,  73 sa visokom školskom spremom, 21 sa višom školskom spremom i 27 spoljnih saradnika. Od 73 profesora sa visokom školskom spremom 13 je sa specijalizacijom, 2 profesora sa magisterijumom i jedan sa zvanjem pedagoški savetnik. Spoljni saradnici su doktori sa različitim specijalizacijama.

Teorijska nastava, praktična nastava i vežbe odvijaju se u školi i zdravstvenim ustanovama u Nišu i okolini. 37 odeljenja pohađa nastavu u 18 učionica, 12 kabineta, jednoj fiskulturnoj sali i terenima oko škole.

Škola poseduje biblioteku i čitaonicu, modernu laboratoriju i stomatološku ambulantu, a sve je smešteno u tri školske zgrade.

U proteklom periodu nabavljana je nova informatička oprema i najsavremenija oprema za kabinet estetske nege, popunjavana su nastavna sredstva u kabinetima namenjenim vežbama zdravstvene nege, u laboratoriji.

Foto: www.medicinskanis.edu.rs

Potpuno nova oprema kupljena je za novoformirani smer kozmetički tehničar. Kada je reč o razvoju infrastrukture škole i kapitalnim investicijama, u toku 2010 – 2011. godine realizovana je kompletna rekonstrukcija krova na školi, nabavka školskog inventara, stolica i đačkih klupa. Poslednja investicija je kupovina tzv. “pametne table”.

Prezentacija medicinske škole Dr Milenko Hadžić
Foto: www.medicinskanis.edu.rs

U Medicinskoj školi “Dr Milenko Hadžić” obrazuju se mladi ljudi za nekoliko smerova: medicinska sestra – tehničar (MST), fizioterapeutski tehničar (FT), stomatološka sestra – tehničar (SS), farmaceutski tehničar (FM),  laboratorijski tehničar (LT),  medicinska sestra – vaspitač (MSV),  kozmetički tehničar (KT) i pedijatrijska sestra – tehničar (PS).

Škola se nalazi u Zetskoj ulici broj 55.

 

Izvor: www.medicinskanis.edu.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com