Društvo

Nadmetanje majstora u pripremanju riblje čorbe u Donjoj Trnavi

U saradnji sa organizacijom za sport i rekreaciju “Soko” i GO Crveni Krst, tradicionalna deveta po redu manifestacija ,,Riblji kotlić“,  održana je danas u selu Donja Trnava i okupila veliki broj gurmana i ljubitelja ovog specijaliteta. Ukupno 25 ekipa iz Niša i sa juga naše zemlje, nadmetalo se u pripremanju najbolje riblje čorbe.

Foto: A.S.

Učesnici teško otkrivaju “tajni začin”, ali kažu da je glavna stvar u spremanju, tačnije u dodacima i začinima.

„Na obostrano zadovoljstvo, i rukovodstva GO Crveni Krst i naših meštana, iz godine u godinu imamo sve veći broj takmičara. Danas se takmiči više od 25 ekipa, koje spremaju i  riblje čorbe, tu su i nagrade, ali glavni moto nam je da najbolji pobedi“, kazao je predsednik opštine, prof. dr Miroslav Milutnović.

Prema njegovim rečima, takmičenje je podeljeno na dva dela. Pored takmičarskog dela,  rukovodstvo opštine sastaće se  sa Savetom građana, gde će se razgovarati i ramotriti situaciju oko komunalne infrastrukture i životne sredine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com