Hronika

Nadležni najavljuju hitnu sanaciju fasade koja je otpala sa zgrade u Pasi Poljani

JP Gradska stambena agencija će u najkraćem roku izvršiti popravku kako otpalog tako i naprslog dela fasade na stambenoj zgradi u Pasi Poljani poštujući sve zakonom propisane mere i procedure, rekao je Niškim Vestima direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

Deo fasade sa istočne strane zgrade u ulici Čedomira Krstića br. 46 otpao je za vikend usled jakog vetra. Stanari su odmah obavesili Gradsku stambenu agenciju, koja je odmah u toku dana dala nalog da se postavi zaštitna ograda na ovom delu objekta sa upozorenjem na moguću opasnost od novog otpadanja fasade. Prema navodima direktora Stojanovića dat je nalog i da se ukloni deo fasade koji je otpao i odveze na deponiju.

“Uvidom na licu mesta utvrdili smo da je sa istočne fasade otpao deo fasadne obloge, termoizolacioni sloj od stiropora zajedno sa mrežicom i bojom, oko 40m2. Na tom delu fasade vidljiva su na pojedinim mestima oštećenja fasadne obloge u vidu sitnih površinskih prslina. Najverovatnije da je i do otpadanja dela fasade došlo usled prodora vode na tim mestima, između konstrukcije objekta i fasadne obloge u dužem periodu što je dovelo do odvajanje obloge od konsrukcije objekta i otpadanja dela obloge”, ističe Stojanović.

Foto: Arsen Štrkalj

U Gradskoj stambenoj agenciji kažu da stabilnost objekta nije ugrožena i trenutno oštećenje fasade ne predstavlja opasnost po zdravlje i bezbednosta stanara.

“Mi nismo imali saznanja niti smo bili obavešteni da postoji problem sa fasadom. Tek sada su nas stanari obavestili da je otpadanje fasade nastalo tek nakon jakog udara vetra u noći između subote i nedelje”, dodao je Stojanović.

Stambeni objekti u Čedomira Кrstića od broja 54 do 46 u Pasi Poljani useljeni su tokom novembra i decembra 2008. godine i dati su u zakup izbeglicama, bivšim izbeglicama i domaćem stanovništvu koje iz socijalnih razloga ne može da reši stambeno pitanje.

Vetar oduvao fasadu

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com