Društvo

Nadležna uprava demantovala navode radnika da je ugašen sektor jer su odbili da odu na Vučićev miting. “Zloupotrebljen tenutak i politizovan uobičajeni radni proces”

Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja demantovala je navode pojedinih službenika, zaposlenih u Upravi za organe Grada i građanska stanja Grada Niša, koji su na društvenim mrežama i u medijima izneli navode da je cela Služba za informatičko-komunikacione tehnologije ugašena jer su odbili da idu na današnji miting.

Prema navodima Marine Janković, v.d. načelnice Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, zaposleni su izneli niz neistina. Dodaje u saopštenju dostavljenom medijima da je posle usvajanja Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta pomenute Uprave od strane Gradskog veća,  nekadašnji Sektor za informaciono-komunikacione tehnologije Pravilnikom prerastao u Sektor za opšte poslove, informatičko-komunikacione tehnologije i ljudske resurse.

“Niko od službenika nije ostao bez posla, niti je raspoređen na niže radno mesto, već je zbog racionalizacije i promena opisa radnih mesta smanjen broj rukovodilaca kojih je u pomenutom Sektoru sa 24 zaposlena bilo čak 7, što je gotovo svaki treći radnik. Racionalizacija je bila neophodna zbog uvođenja Jedinstvenog upravnog mesta i preuzimanja Sektora IКT iz Uprave za građevinarstvo kao i zbog nedavnog otvaranja Кancelarije za brze odgovore, koja je softverski povezana sa Upravom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ali i predstojećim otvaranjem modernog SКIP centra”, ističe Janković.

Napominje da će deo zaposlenih raditi u Sektoru za građanska stanja i razvoj elektronske uprave gde će svakako biti potrebniji Upravi.

“Кao važna Uprava Grada Niša koja zapošljava 162 službenika, izražavamo žaljenje što su kolege, zloupotrebivši trenutak u kome se kao društvo nalazimo, politizovale jedan uobičajni radni proces, krijući svoje lično nezadovoljstvo i sujetu”, ističe se u saopštenju v.d. načelnice Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja.

Ona je podsetila da Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Upravi koji usvaja Gradsko veće nije moguće doneti preko noći i da su na njemu zaposleni radili već duže vreme.

“Rukovodeći se prioritetima Vlade Republike Srbije i jednim od preduslova za pristupanje EU, odnosno reformom javne uprave, smatramo da potezi pojedinaca ne smeju i ne mogu da nas zaustave u jasno definisanim ciljevima koje očigledno pojedincima koji su navikli na određene privilegije nisu važni”, zaključila je Janković u saopštenju dostavljenom medijima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com