Društvo

„Nadeždine pčelice“ izložile svoje radove u parku Sveti Sava

U okviru obeležavanja slave Grada Niša, Sveti car Кonstantin i carica Jelena, Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Nadežda Petrović“ Sićevo, u parku Sveti Sava, organizovala je izložbu radova učeničke zadruge „Nadeždine pčelice“.

Zadruga, koja broji 102 člana, uspešno radi dve godine i u sklopu svog rada ima dve sekcije, poljoprivrednu i kreativnu radionicu. U okviru kreativne radionice izrađuje ukrase, magnete, priveske i razne suvenire na laseru, kao i ručno izrađene suvenire, za čiju izradu koristi konac, ukrasni papir i drvo. Inače, pretežna delatnost zadruge je gajenje začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja.

U okviru poljoprivredne sekcije sade razne poljoprivredne kulture poput krompira, pasulja, kukuruza kokičara i tikvi. Sadnja cveća i sređivanje školske leje je takođe omiljena aktivnost u okviru ove sekcije.

Projekat Podizanje zasada šljiva uspešno su realizovali, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za unapređenje rada učeničkih zadruga.

Učenička zadruga koristi sredstva za nabavku nastavnih sredstava za unapređivanje obrazovno-vaspitnog rada, finansiranje ekskurzija za učenike slabijeg materijalnog stanja, kao i humanitarne akcije.

Ova učenička zadruga, osnovana je sa ciljem podsticanja razvijanja profesionalne orijentacije, razvijanja radne navike i pozitivnog odnosa učenika prema radu, inicijative, kreativnosti, svesti o odgovornosti, kao i razvijanja pozitivnog odnosa prema timskom radu i preduzetništvu.

„Nadeždine pčelice“, svoje radove izlagale su na mnogobrojnim izložbama u samoj školi ali i u drugim školama, na Danima žalfije u Sićevu, a bile su i učesnice prve zajedničke izložbe učeničkih zadruga Grada Niša u Tvrđavi, kao i učesnice sajma zadrugarstva za škole dobitnice sredstava za unapređivanje rada učeničkih zadruga u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com