DruštvoZdravlje

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka dobilo nove volontere u Nišu

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR je kroz još jednu organizovanu edukaciju dobio i nove volontere u Novom Sadu, Nišu i Beogradu.

Sve NURDOR-ove  edukacije su tu da podignu svest o važnosti NURDOR-ovog rada i uloge koju volonteri imaju u podršci deci i porodicama kojima je potrebna pomoć. Oni su sada spremni da se aktivno uključe u različite programe i projekte koje organizujemo.

“Naš rad posvećen je podršci deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, a neizmerno je važno da zajednica u kojoj živimo razume njihove probleme kako bismo mogli svi zajedno da im budemo prava podrška”, kažu u NURDOR-u.

Edukacija je obuhvatila različite aspekte rada sa decom obolelom od malignih bolesti, uključujući medicinski deo lečenja, psihološku i emocionalnu podršku, kao i organizaciju događaja za NURDOR i aktivnosti za decu i njihove porodice. Volonteri su stekli razumevanje potreba dece obolele od malignih bolesti i njihovih porodica, kao i veštine koje će im pomoći da pruže podršku u najboljem mogućem obliku.

NURDOR nastavlja svoju misiju pružanja podrške deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, a obučeni volonteri često su ključni za ostvarivanje ovog cilja. Njihova posvećenost i veštine su ono što pravi razliku u našem radu i što na kraju dana čini da ovo društvo bude bolje mesto za život svima nama.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com