Društvo

Nabavljaju se novi eskalatori za podzemni prolaz

Grad Niš pokrenuo je proceduru sprovođenja javne nabavke za kupovinu novih eskalataora (pokretnih stepenica) kako bi licima sa invaliditetom obezbedio pristup podzemnom prolazu.

„Nakon ulganja od četiri miliona dinara u 2022. godini u sređivanje nadstrešnica za ulaz u podzmeni prolaz u centru grada, analizirano je stanje postojećih eksalatora i utvđeno da nisu prilagođeni standardima za tu vrstu opreme za spoljašnje uslove, pa je time i pripadajuća elektrooprema nebezbedna“, navedeno je u Programu lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niš koji je objavljen u najnovijem niškom Službenom listu.

U Programu je takođe navedeno da je pokrenut i postupak izrade tehničke dokumentacije za ugradnju hidrauličnog lifta u zgradi Skupštine grada u Ulici Nikole Pašića.

„Nakon dobijanja građevinske dozvole, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte pokrenuće proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova“, rečeno je u Programu.

Lift će, dodali su, omogućiti nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom u u zgradi Skupštine grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com