Društvo

Na vrtić čeka 800 mališana

Na listi čekanja za upis u jedan od 26 vrtića PU „Pčelica“ trenutno se nalazi oko 800 mališana što nikada nije bilo do sada, kaže Svetlana Mitić, direktorka ove ustanove.

Ona dodaje da im je u smanjenju liste čekanja pomoglo i to što su se otvorili novi vrtići, a otvorene su i dve potpuno nove grupe u kojima će biti oko 60 mališana.

„U sređivanju liste čekanja mnogo nam je pomogla aplikacija e-vrtić, a na tim listama čekanja su i deca iz predškolskog pripremnog programa tako da će, kada oni krenu u vrtiće, broj na dece na listi biti još manji“, kaže Svetlana Mitić.

Dodaje da su dve nove grupe otvorene u vrtićima gde je za to bilo kapaciteta. Nove grupe su formirane u vrtićima „Zvončići“ i „Cvrčak“.

Prema rečima Svetlane Mitić PU „Pčelica“ sa nestršljenjem očekuje da se završe i novi vrtići u Brzom Brodu i Novom Selu.

„Ovi vrtići su počeli da se rade, mi smo obišli radove koji traju  i oni za sada napreduju predviđenim tokom mada se nalazimo u epidemiji korone“, dodaje Mitić.

Naglašava da cena vrtića neće  biti menjana što je doba vest za roditelje.

„Ekonomska cena boravka mališana u vrtićima je 22.000, a roditelji plaćaju 20 posto. Oni koji plaćaju najveću  cenu mesečno izdvajaju oko 4.290 dinara. Boravak trećeg deteta u vrtiću je besplatan, a to važi i za četvrto dete kao i za decu sa potrebom za podršku i decu čije su porodice u statusu socijalne pomoći“, ističe Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com