Društvo

Na vojnom aerodromu prikaz naoružanja vojske Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu protivdronskih PVO sistema, bespilotnih i upravljanih vazduhoplovnih i zemaljskih borbenih platformi kao i sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica, na Vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“.

Prikazu su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i ministar finansija Siniša Mali. Na aerodromu je prikazan PASARS-16 u različitim varijantama sa antindron sistemom: PASARS – Mistral, četvorocevac, sa novorazvijenim raketama zemlja – vazduh, radar i ometač i PASARS – 16, “nulta” serija.

Zatim ubojna sredstva rakete zemlja – vazduh RLN-RF i RLN-TK i nove rakete vazduh – zemlja, rakete ALAS i Loitering municija GAVRAN, a prikazane su i bespilotne letelice PEGAZ, SENKA sa zemaljskim stanicom, Sistem RVML-02, VRABAC, Kiler dron OSICA, naoružani dron OBAD i naoružani mini KVADRIKOPTER. Prikazane su i kopnene besposadne platforme Mali Miloš V2, Mali Miloš V1, Mali Miloš logisticki, Mali Miloš ultra laki i Zemaljska bezposadna platforma MF Niš.

Nakon toga Vojska Srbije predstavila Sistem za upravljanje vatrom minobacača. Prva 63. padobranska brigada izvela je prikaz vertikalnog i horizontalnog manevra sa helikopterom H-145, Mi-35M, Mi-17 i Mi-8, modularnog terenskog vozila MTV, borbenih vozila Miloš 4×4 i Hamer.

Na kraju je svoje sposobnosti predstavila je 72. brigada za specijalne operacije upotrebom helikoptera M-17 i daljinski upravljive besposadne platforme Mali Miloš N/V1.

„Ovo je naša produkcija, sve u šta sam verovao“, rekao je predsednik tokom obilaska naoružanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com