Društvo

Na udaru Komunalne policije oni koji lepe reklamni materijal na mestima koja nisu predviđena za to

Uprkos tome što im se to ne nalazi u planu redovnih aktivnosti JKP “Mediana” počela je da uklanja oglasne reklame i plakate sa mesta koja nisu predviđena za to i ruže izgled grada. U toj akciji im se pridružila i Komunalna policija, koja obilazi teren, slika i opominje, a ukoliko upozorenje ne urodi plodom onda i izriče prekršajne prijave.

Ljubiša Janković, rukovodilac JKP “Mediana” na poslovima javne higijene ističe da je ovo javno preduzeće moralo da odvoji određeni broj radnika koji će u narednom periodu biti angažovani na skidanju plakata i drugog reklamnog materijala. Oni se najčešće nalaze na stubovima javne rasvete, drveću, fasadama, napuštenim izlozima i u svim ulicama u centralnoj gradskoj zoni. Ipak, najviše ih ima u Dušanovoj ulici, na Trgu Vojske, u Ulici Nikiole Pašića, Voždovoj, Milojka Lešjanina.

 

Ljubiša Janković, rukovodilac JKP “Mediana”

“Preusmerili smo radnike, koji bi trebalo da rade druge poslove da skidaju plakate koje ruže naš grad. Reklamni materijal radnici Mediane moraće da skidaju ručno, ili nekim špaklama, jer ne postoji druga tehnika”, istakao je Janković.

Načelnik komunalne policije Milan Đorđević kaže da na mestima koja nisu predviđena za to svoju reklamu stavljaju uglavnom privatna lica, ali ima i firmi i preduzetnika, udruženja i organizacija.

Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije

“Mi želimo da naš grad, posebno u vreme kada imamo povećan broj turista bude čist. Kordinirali smo akciju, sagledavamo činjenično stanje na terenu, one koji su zalepili svoje reklame obaveštavamo da ih uklone, a ukoliko to ne učine izdajemo prekršajni nalog. Zapoleni u JKP “Mediana” ukloniće reklame, ali o trošku lica koje je postavilo”, objasnio je Đorđević.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša doneta je nova odluka o oglašavanju na teritoriji grada. Ona još uvek ne važi, pa Komunala policija postupa po prethodno važećoj odluci o oglašavanju. Tako će recimo fizičko lice ukoliko svoju reklamu stavi na mestu koje nije za to predviđeno platiti kaznu od 25.000 dinara i troškove uklanjanja.

Foto: V.M.

Đorđević kaže da u okviru Odluke o oglašavanju postoje mesta koja su predviđena za reklamiranje. Sami stubovi javne rasvete, zelenilo, fasade objekata nisu ta mesta. Svi naši sugrađani ukoliko žele da se oglašavaju na ovakav način trebalo bi da se upute u Odluku o oglašavanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com