Kultura

Na TV Zona Plus prvog dana ove godine dva dokumentarna naslova City Grupe

Na TV Zona Plus prvog dana 2024. godine biće prikazana dva dokumentarna filma producenta Olivera Paunovića i City Grupe.

Dugometražni – dokumentarni film “Legende Čaira“ biće prikazan u ponedeljak 1. januara od 16:30 sati na  TV Zona Plus.

„Legende Čaira“, dokumentarni film producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića, na Festivalu spotskog filma na Zlatiboru dobio je nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film i tako je selektovan i za prikazivanje na prestižnom festivalu u Milanu.

Real sa Nišave proslavio je veliki jubilej, 100 godina od osnivanja. I upravo je to bio povod producentu Oliveru Paunoviću da u njegovoj „City produkciji“ snimi film „Legende Čaira“ o klubu od kojeg je Evropa strepela i saznala „Kude je taj Niš“, klub koji se voli, koji je u srcu Nišlija i klub koji je zlatnim slovima ispisivao svoju istoriju.

Dokumentarno – igrani film „Zlatibor, planina bogova“, producenta Olivera Paunovića, biće prikazan prikazan u ponedeljak 1. januara na TV Zona Plus od 20 sati.

Reditelj filma je Vladimir Ristić. Ovaj film prikazuje svu lepotu ovih krajeva, ali i čuva za pokolenja duh Zlatiboraca koji neguju i brižljivo kroz bogatu istoriju čuvaju gostoljubivost koja je poznata od davnina. Ovu istorijsko-turističku priču, po tekstovima Milisava R. Đenića i Snežane Đenić dočarali su pre svih glumci Narodnog pozorišta iz Užica.
Idejni tvorac za nastavak ovog dokumentarno-igranog ostvarenja je direktor TOZ-a Vladimir Živanović, koji je želeo da kroz istorjiski važne datume, opiše svu lepotu Zlatibora.

Prvi među jednakima i jedan od najpopularnijih savremenih srpskih glumaca Nebojša Dugalić, je svojim glasom i pojavom obojio ovu filmsku priču. Više o filmu možete pročitati na Dokumentarac.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com