Društvo

Na Trgu kralja Milana održana 65.smotra Saveza izviđača Niša

Na Trgu kralja Milana održana je 65. smotra Saveza izviđača Niša kojoj su prisustvovali članovi svih 8 izviđačkih odreda. Tako je i na ovaj jedinsten način obeležen Dan oslobođenja Niša u Velikom ratu. Nakon smotre na centralnom gradskom trgu koju je pratio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, izviđači su otpočeli sa svojim aktivnostima u niškoj Tvrđavi.

„Ovaj vid dečijeg aktivizma je jako važan i puno će im značiti kroz dalji život, a grad Niš daje veliku podršku izviđačima. Pomažemo sve njihove aktivnosti, a ono što je novina od ove godine to je mogućnost da i izviđači apliciraju i konkurišu za sredstva iz grada čime njihove aktivnosti postaju značajnije i sadržajnije, a deca samim tim zadovoljnija“, kazao je posle smotre gradonačelnik Darko Bulatović.

Dušan Đorđević, načelnik Saveza izviđača grada Niša je istako da je ova smotra samo još jedan način da mladi izviđači pokažu veštine koje su savladali. Dodao je da ove godine Savez izviđača Niša obeležava i 108 godina postojanja izviđača grada Niša.

Dušan Đorđević, načelnik Saveza izviđača grada Niša

„Tema smotre je pobeda i oslobođenje Niša u Prvom svetskom ratu. Iza nas se nalazi 8 izviđačkih odreda. Njihov zadatak biće danas da reše izviđačke zadatke , brzo podizanje šatira, brzo pakovanje opreme, signalizacija, čvorologija i druge veštine. Očekujemo 1000 izviđača, roditelja i prijatelja na Trgu, a glavno takmičenje je u Tvrđavi“, dodao je Dušan Đorđević, načelnik Saveza izviđača grada Niša.

Sofija Radović je iz Izviđačkog odreda „Lola“

„Od dugog razreda sam u odredu. Volim prirodu i zato me je mama dovela u odred. Naučila sam da se snalazim u prirodi, da budem otvorenija, stekla sam mnoge prijatelje i zato je izviđaštvo lepo“, kaže Sofija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com