Društvo

Na treću godišnjicu od upokojenja patrijarha Irineja, služena Sveta zaukopojena Liturgija

Obeležena treća godišnjica od upokojenja patrijarha Irineja – u niškom Sabornom hramu danas je služena Sveta zaukopojena Liturgija.

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. Arsenija, povodom treće godišnjice od upokojenja blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja, danas je služena Sveta zaukopojena Liturgija i parstos u niškom Sabornom hramu.

Liturgiji i parastosu su prisustvovali članovi hora NCPD „Branko“, čiji je blaženopočivši patrijarh Irinej bio počasni predsednik.

Patrijarh Irinej bio je 45. po redu poglavar Srpske pravoslavne crkve, nasledivši na tronu patrijarha Pavla. Kao arhijerej služio je Gospodu 45 godina, provevši 35 godina kao niški Episkop, kad je nakon požara obnovljen Saborni hram Silaska Svetod Duha na apostole, i 10 godina na Tronu Svetog Save kao patrijarh. Za vreme njegovog patrijarhovanja dovršen je hram Svetog Save na Vračaru.

Foto: Zdravko Stojnić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com