DruštvoKultura

Na Svetski dan knjiga GO Palilula delila knjige građanima u autobusu

Na zanimljiv način i na iznenađenje građana koji su se zatekli u autobusu, Gradska opština Palilula obeležila je Svetski dan knjiga pod sloganom “Uvek sa knjigom”.

Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković, glumac-književnik Miroljub Nedović-Riki, književnik-novinar Negoslava Stanojević i dr Dragan Vukadinović družili su se sa putnicima u autobusu na gradskoj liniji br.34A  i sa taksistima, i besplatno deliti knjige. Građani su bili prijatno iznenađeni akcijom opštine Palilula.

“Iskoristili smo ovaj dan da podelimo knjige i ljubiteljima pisane reči, ali i onima koji manje čitaju kako bi iz podstakli da čitaju više”, istakao je predsednik opštine Bratislav Vučković.

“Bez bistrog uma nema ni dobrih zaključaka. Moramo da težimo tome jer teško da smo u ovom trenutku i trenzvenoumni”, kazao je autor knjige dr Dragan Vukadinović.

“Ovo je divna akcija, sama knjiga “Blag reč” objavljena je zahvaljujući GO Palilula, a i činjenica da u opštini Palilula živi najveći broj Zaplanjaca me posebno raduje”, rekla je Negoslava Stanojević.

“Moja poruka na ovaj dan je da bi deca mogla malo više da čitaju knjige, a manje mobilne telefone”, dodao je glumac Miroljub Riki Nedović.

Takođe su sakupljeni kompleti knjiga i časopisa i za Srpski kulturno-informativnoi centar „Spona” u Skoplju. Кnjige je ovim povodom uručio u Nišu predstavniku bratske Opštine Aerodrom Skoplje Aleksandru Georgijevskom, predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković.

Foto: Dragan Vidojković

Predsednici opštine Aerodrom i gradske opštine Palilula u Nišu Zlatko Marin i Bratislav Vučković, 12.aprila potpisali Prsu u Skoplju Povelju o međusobnom prijateljstvu dve opštine u prisustvu gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski, koja je predvodila srpsku delegaciju.

Foto: Dragan Vidojković

Ovim povodom dvojica predsednika istakli su da je u zajedničkom interesu da se podstakne i individualna svest i dobra volja koja će pomoći u razvoju kulturnih, prijateljskih i ekonomskih veza. Srpska delegacija, sastala se i sa nekim članovima Srpskog kulturno-informativnog centra „Spona” iz Skoplja, gde su razgovarali o saradnji kulturnih centara Skoplja i Niša i budućim projektima. Predloženo je da deca koja u školi uče srpski jezik kao izborni predmet posete vršnjake obrazovnih ustanova u Gradskoj opštini Paliluli u Nišu.(D.V)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com