Sport

Na stazi u Segedinu – četiri medalje za niške rolerašice

Da je Niš centar roler sporta u Srbiji dokazale su rolerašice Sportskog kluba „Extreme“, ostvarivši sjajne rezultate na trci Istočno-evropskog kupa u Mađarskoj.

Na međunarodnom takmičenju u brzinskoj vožnji rolera, održanom 7. i 8. maja u Segedinu, među 200 učesnika iz Mađarske, Češke, Slovačke, Austrije i Rumunije natupilo je i osam devojčica iz Niša koje su, svaka u svojoj konkurenciji, izborile odlične plasmane, a kući su donele i 4 odličja (2 zlata, srebro i bronzu).

 

Marta Branković (10 godina)

 

Apsolutnu dominaciju na stazi, u profesionalnoj kategoriji juniorki do 10 godina, pobedom u svim kvalifikacionim i finalnim trkama na 300, 1000, 1500 i 2000 metara, pokazala je Marta Branković. Ona je bila bolja od čak 16 rolerašica koje su vozile u njenoj kategoriji i na kraju napornog dvodnevnog nadmetanja, zasluženo ponela zlatnu medalju. U istoj kategoriji svoj prvi nastup među profesionalcima zabeležila je i Lola Ignjatović, koja je odličnima vožnjama na dužim distancama izborila visoko 7 mesto.

 

Nera Đoković (8 godina)

 

Veliki uspeh ostvarila je i osmogodišnja Nera Đoković, koja je kao debitant na međunarodnoj sceni i u profi konkurenciji, takođe ponela zlato. Ubedljivim vožnjama i pobedama u sve tri trke u svojoj kategoriji iznenadila je sve na roler stazi u Segedinu. Njenoj klupskoj drugarici Tari Todorović za malo je izmakla medalja jer je završila na četvrtoj poziciji u istoj kategoriji.

 

I najiskusnijoj niškoj takmičarki Mitri Branković medelja je izmakla za malo, za neverovatan hiljaditi deo sekunde. Među 27 rolerašica u kategoriji profesionalnih kadetkinja, Mitra je vozila hrabro u vrlo gruboj konkurenciji mađarskih takmičarki, i pored sjajnih trka na neverovatan način ostala je bez pobedničkog postolja.

 

Devetogodišnja Jana Janković je, u fitnes kategoriji devojčica do 10 godina, osvojila srebrnu medalju, dok je u konkurenciji kadetkinja treće mesto pripalo Marti Ilić.

Bez plasmana je ostala malena Marta Janković, koja je tek od nedavno član takmičarskog kluba „Extreme“.

U niškom klubu zadovoljni su svojim nastupom u Segedinu, tim pre što naše takmičarke, za razliku od vršnjakinja iz Mađarske i drugih zemalja, umesto na profesionalnoj stazi i dalje treniraju na parkinzima. To ih, međutim neće sprečiti da već od ove nedelje nastave sa pripremama za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com