Kultura

NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA U FEBRUARU: Premijera „Sladoleda“

Narodno pozorište u Nišu će februar obeležeti nizom premijera, a prva je zakazana za 9. kada će na Maloj sceni premijerno biti izvedena predstava  „Sladoled“. Predstavu je po tekstu Mira Gavrana režirao Spasoje Ž. Milovanović. Prva repriza je 21, a druga 23. februara.

“Sladoled” je komedija o životu i iz života”, predstava koja “uzbudlјivo, duhovito i uverlјivo prati sudbinu majke i ćerke, od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o lјubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci”, navodi se u najavi predstave.

Pre premijernog izvođenja predstave “Sladoled”, 7.februara na sceni niškog pozorišta gostuje predstava „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta. Autor teksta je Stojan Srdić a režiju potpisuje Ana Đorđević.

Mjuzikl „Cigani lete u nebo“, koji je po motivima pripovetke „Makar Čudra“ Maksima Gorkog režirao Desimir Stanojević, biće izveden 12. februara.

Kraljevačko pozorište gostuje 13. februara sa predstavom „Kokoška“, koju je prema teksu Nikolaja Koljade režirao Radoslav Milenković.

Operske pevačice Jadranka Jovanović i Dragana Moles nastupiće na sceni Narodnog pozorišta 14. februara.

Predstava „Vaj-faj“ Scene „Of teatar“, čiji tekst i režiju potpisuje Miroljub Riki Nedović, biće odigrana 16. februara.

Na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u februaru će gostovati i Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada sa predstavom „Duh koji hoda“. Autor komada je Dejan Dukovski, a reditelj Aleksandar Popovski.Predstava je zakazana za 17.februar.

„Mrtve duše“ prema Gogoljevom romanu i u režiji Ane Đorđević, na repertoaru su 20. februara.

„Glumačko veče poezije“, program tokom koga glumci niškog pozorišta kazuju stihove biće održano 25. februara.

Predstavu „U čije ime“, za koju je tekst napiso Aleksandar Mihailović, a režiju potpisuje Milan Karadžić, a koja se bavi stradanjem niških glumaca u prvim danima nakon završetka Drugog svetskog rata, publika će moći da vidi 26. februara.

Do kraja februara na repertoaru će se naći i Nušićeva „Gospođa ministarka“, 27. februar, i „Slikarke“ Hristine Mitić u režiji Stevana Bodrože, 28. februara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button