Некатегоризовано

Na proleće veliko sređivanje Rentgenove ulice

”Ovo je samo početak. Želimo da od samih građana čujemo ideje i predloge o tome kako žele da izgleda prostor u kome žive. Sve te ideje, stručnjaci i studenti sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta pretočiće u projekat, koji ćemo mi sprovesti u delo. Krećemo iz ovog dela grada koji je, iako u centru, zapušten i pretvoren u ruglo, a onda ćemo taj primer kvartovskog uređivanja, primeniti i u drugim delovima grada”, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović u razgovoru sa građanima, veliki projekat uređenja međublokovskog prostora koji će od proleća krenuti, najpre iz kvarta oivičenog Pasterovom, Rentgenovom, ulicom Dragiše Cvetkovića i Bulevarom dr Zorana Đinđića.

Najveći broj žitelja ovog dela Niša, preko puta gradske bolnice, gradonačelniku se požalio na zapušteno zelenilo oko zgrada.

“Neuređena su i malobrojna parking mesta, loša je kanalizacija, nema dovoljno slivnika, mobilijara, a ulice i trotoari su u očajnom stanju”, mabrajali su građani iz ovog niškog kvarta.

Gradonačelnik i njegovi saradnici su prihvatili primedbe građana i zakazali novi sastanak narednih dana kome će prisustvovati i urbanisti koji će dati konačnu reč o budućem izgledu ovog prostora.

Dogovoreno je da JKP Medijana već danas krene sa košenjem i sređivanjem zelenih površina i drveća između zgrada, dok je Parking servis dobio nalog da ukloni sva nepropisno parkirana vozila i olupine, kao i da otkloni nedostatke u javnom osvetljenju.
Gradonačelnik je naglasio da je plan da se projekat završi u toku jeseni, najkasnije do januara, kako bi, odmah sa prvim danima nove građevinske sezone, negde u martu ili aprilu, počeli i radovi na kompletnom preuređenju ovog dela grada.

”Naša želja je da sve to završimo u toku godine. Da ovaj, nekada prelep kraj, ponovo zablista i postane bolje mesto za život naših sugrađana, i da taj primer nadalje primenimo i u drugim delovima Niša. Novca za to u Budžetu ima. Dobre volje ima, i potrebno je samo da se i građani aktivno uključe u rešavanje ovih problema i pomognu nam da zajedno ovaj grad učinimo boljim i lepšim”, poručio je Gradonačelnik Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com