Društvo

Na proleće Niš dobija “pametna” autobuska stajališta

Od 1. februara na ulicama Niša su novi prevoznici. Uporedo sa uvođenjem novih prevoznika i linija, okončana je javna nabavka i za nova autobuska stajališta.

Kako poručuje Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada, novih stajališta biće nešto više od dvadeset, a radi se o “smart” (pametnim) autobuskim stajalištima, koja će biti opremljena solarnim napajanjem, rasvetom, internetom, punjačima za telefone, reklamnim prostorom.

“Krećemo najverovatnije od 1. marta sa postavljanjem novih dvadesetak stajališta, za koliko je i raspisana javna nabavka. To su stajališta nove generacije”, rekao je Lović za Niške Vesti.

Stajališta će biti postavljena na najfrekventnijim lokacijama.

“Najfrekventnije tačke, gde ima najviše putnika, su u centru, oko bolnice, Bulevar cara Konstantina, Niška Banja, Pantelej, Knjaževačka, Bubanj. Ukupna vrednost je 20 miliona dinara, sa PDV-om”, kazao je Lović.

On je dodao da će stajališta koja budu skinuta, a u dobrom su stanju, biti postavljena na drugim lokacijama u gradu i u selima.

“Ona neće biti odlagana negde sa strane. Menjaćemo postojeća koja su u lošem stanju i postavljaćemo ih na mestima gde nema stajališta”, dodao je Lović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. …e jadnici, pa kakvo je to “pametno” stajalište ako nema dispej da se vidi creme dolaska autobusa i broj linije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com