Ekonomija

Na proleće kreće probna proizvodnja u pogonu “Singju”

Izgradnja fabrike za proizvodnju svetala za automobile kineske kompanije “Singju” u Nišu odvija se po planu i ovog proleća će u toj fabrici krenuti probna proizvodnja, rekao je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Dušan Radivojević.

Prema njegovim rečima, u fabrici u koju će kineska kompanija investirati 60 miliona evra, trenutno se privode kraju unutrašnji radovi i parterno uredjenje kompleksa.

“U novoizgradjenom pogonu planira se zapošljavanje 1.000 radnika. Ukupna površina čitavog fabričkog kompleksa je 66.000 kvadrata, dok je površina objekata koji se grade skoro 48.000 kvadrata”, izjavio je Radivojević.

Foto: KLERP

Grad Niš je izgradio deo nedostajuće kanalizacione mreže na bulevaru Dimitrija Tucovića, vodovodnu mrežu i atmosfersku kanalizaciju u novoprojektovanoj ulici zapadno od fabričkog kompleksa i započeo završne radove na izgradnji kolovoza i trotoara.

Foto: KLERP

Radivojević je rekao da je KLERP bio uključen i u posao izmeštanja dalekovoda sa lokacije na kojoj se fabrika gradi i poslove priključenja pogona na elektroenergetski sistem EPS-a.

Kako je kazao, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, od samog početka rukovodi realizacijom investicije kineske kompanije i koordinira radove koji se odnose na izmeštanje postojeće i izgradnju nedostajuće infrastrukture.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com