Kultura

Na prepunoj Letnjoj pozornici održan muzički spektakl “Rock opera” (FOTO)

Na prepunoj Letnjoj pozornici u subotu uveče održan je muzički spektakl “Rock opera” koju su izveli orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big Benda pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

Mnogobrojna publika uživala je u skoro dvočasovnom koncertu uz antologijske muzičke hitove rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene.

U izvođenju orkestra, opere i solista na Letnjoj pozornici čula se muzika Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina, Bitlsa, Pink Flojda, Van Hejlena, Dorsa, Evrope, Tine Tarner i drugih svetskih, ali i domaćih grupa.

Publika svih generacija, od onih koji muziku čuvaju na pločama, pa do najmlađih koji se tek upoznaju sa muzikom, dugo će pamtiti nesvakidašnje izvođenje antologijskih rok numera poput We will rock you, Eye of the tiger, Smoke on the water, Bohemian rhapsody, Stairway to heaven, We are the champions

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com