Društvo

Na policama Dečije biblioteke čak 43.000 naslova

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ Međunarodni dan knjige za decu proveli su u druženju sa knjigom. U Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ razgovarali su o knjizi, upoznalni se sa radom Biblioteke i pozvali drugare da čitaju.

Međunarodni dan knjige za deci tradicionalno obeležava Dečje odeljenje Narodne biblioteke Stevan Sremac.

Prema rečima Maje Živković, većnice za sport i omladinu u GO Medijana, ovo je samo  još jedna u nizu od manifestacija kojom se GO Medijana trudi da podstakne najmlađe sugrađane na čitanje i na maštanje.

“Nedavno je završen i Medijanin Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. Osim tog festivala, nedavno smo organizovali i akciju prikupljanja knjiga i podelu knjiga Osnovnoj školi „Sveti Sava“, podseća ona.

Dečija biblioteka; Foto: Niške Vesti/J.Miladinović

Maja Novaković, rukovodilac Odeljenja knjiga za decu navodi da deca zaista vole da čitaju.

“Sad već prate naše prinovljene publikacije, o čemu ih stalno obaveštavamo preko naše stranice na Fejsbuku i preko sajta Biblioteke. Roditelji i deca vrlo rado dođu i znaju da mi pratimo i uvek nabavljamo najnoviju produkciju knjiga za decu i mlade“, ističe Novaković.

Petar Milenković, učenik trećeg razreda kazao je da najviše voli da čita knjige o Spajdermenu, ali je iskoristio priliku da pozove drugare da posete biblioteku i što više čitaju knjige, kako bi bili pametniji.

Za sve odlične đake i za mlađu decu, upis u biblioteku je besplatan.

U svetu se od 1967. godine 2. aprila proslavlja Međunarodni dan dečje knjige. Na današnji dan je pre dvesta sedamnaest godina rođen čuveni danski pisac i tvorac najlepših bajki uz koje su stasavale i stasavaju generacije dece širom sveta – Hans Kristijan Andersen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com