Hronika

Na području Nišavskog okruga više od 60.000 saobraćajnih prekršaja

Policija je u protekloj godini na području Nišavskog okruga otkrila i sankcionisala nešto više od 60.000 saobraćajnih prekrašaja, a kao i prethodnih godina, najčešći su bili prekoračenje brzine i nekorišćenje sigurnosnih pojaseva, rečeno je u Policijskoj upravi Niš.

Podaci PU Niš govore da je bilo bezmalo 17.000 prekšraja prekoračanja brzina, a gotovo 8.800 vozača nije koristilo sigurnosni pojas.

“Tokom 2022. godine, na teritoriji Policijske uprave Niš, otkrivena su i sankcionisana 2.002 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola, što je 409 prekršaja više nego u 2021. godini”, naveli su u policiji.

Dodali su da je otkriveno i sankcionisano 139 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je 89 prekršaja više nego tokom 2021. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ĉista pljacka. Bezbednost saobracaja 0. Da li nam je drage Nislije saobracaj bezbedniji i bolji od silnih radara i oka sokolovog? Da li smo nesto resili u saobracaju ili samo u budzetu?
    Sramota je ova pljacka koja se svakodnevno sprovodi beskrupulozno i bez pravca i smera da se nesto resi vec samo da se pljacka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com