Ekonomija

Na području grada Niša 10.000 vikendica, ozakonjenje uz planove

Zavod za urbanizam u Nišu uradiće Plan detaljne regulacije vikend zone “Oštra čuka”, na putu Gabrovac-Vukmanovi, što će biti prvi takav plan koji se odnosi na jedno vikend naselje na području grada Niša.

Prema rečima direktor niškog Zavoda za urbanizam Miodraga Stanković, na području grada Niša postoji oko 10.000 vikendica i za njihovu legalizaciju važe isti uslovi kao i za objekte izgradjene ga gradskom području.
Stanković je rekao da će Plan detaljne regulacije „Oštra čuka“ omogućiti ozakonjenje već izgradjenih vikendica i dobijanje gradjevinske dozvole za izgradnju novih.

Prema njegovim rečima, urbanisti niškog Zavoda za urbanizam trudiće se da prilikom izrade Plana detaljne regulacije vikend zone Oštra čuka da sagledaju sve izgradjene vikendice, kako bi krajem ove godine vlasnici mogli da završe postupak ozakonjenja.

Kako je kazao Stanković, na tom području, površine 114 hektara, ozakonjenje neće biti omogućeno samo za objekte koji su izgradjeni na “infrastrukturnom potezu

 

Miodrag Stanković, direktor Zavoda za urbaniza

“Gradsko područje smo pokrili planovima, imamo i dvadesetak odluka o izradi planova za seoska naselja, ali područja izmedju seoskih naselja do sada nisu bila sagledavana. Imamo na području grada par takvih zona”, rekao je Stanković nakon usvajanja plana na sednici Gradskog veća.

On je dodao da su pojedine vikend zone na području grada Niša obuhvaćene Generalnim urbanističkim planom (GUP), tako da vlasnici mogu da ozakone svoje vikendice.

“Generalnim urbanističkim planom obuhvaćene su kompletne zona proseka Proseka i Niške Banje, i područje oko puta za Čamurliju, puta za Toponicu i za Donje Vlase. Sićevačka klisura, kao veoma interesantan prostor van GUP-a, obuhvaćen je planom Generalne regulacije i taj plan takodje omogućava ozakonjenje”, izjavio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com