Društvo

Na početku godine ekstremno zagađen vazduh u Nišu

Koncentracija štetnih PM10 čestica u Nišu noćas u 1.00 sat iznosila je 212,6 mikrograma po metru kubnom, a koncentracija čestica PM2,5 bila je 211,8 mikrograma po metru kubnom, što su najviše izmerene vrednosti od početka grejne sezone.

Vazduh se, po ocenama stručnjaka, smatra čist ukoliko je koncentracija čestica PM10 manja od 50 mikrograma po metru kubnom, a koncentracija PM2,5 čestica manja od 25 mikrograma.

Merenja Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da su stanovnici tog grada skoro tokom čitavog 1. januara udisali zagadjen vazduh. Čak i u prepodnevnim časovima, kada su po pravilu koncentracije štetnih čestica najniže, bile su iznad dozvoljenih vrednosti, a potom su nakon 16 časova krenule da vrtoglavo rastu i u 20 časova koncentracija PM10 čestica bila je 191,3 mikrograma, a koncentracija PM2,5 čestica 190 mikrograma.

Neslavni rekord ove grejne sezone držao je do sada 23. decembar kada je izmereno 202 mikrograma PM10 čestica i 201 mikrogram PM2,5 čestica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com