Društvo

Na parkiralištu „Čair“ 20 bicikala za mališane

Pre godinu dana, u okviru kampanje „Parkiraj i bicikliraj“ na parkiralištu „Čair“ omogućeno je iznajmljivanje bicikala za sve one koji na tom parkingu ostave vozilo. Danas je parking bogatiji za još 20 bicikala koje su namenjene najmlađim sugrađanima.

„Otprilike pre godinu dana, od kako je počelo iznajmljivanje bicikala na parkiralištu „Čair“, javila se ideja da se postave i bicikli za decu. Osluškujući te potrebe tokom ovih godinu dana, mi smo rešili da stavimo na raspolaganje i dečije bicikle“, rekao je Dejan Dimitrijević, direktor JKP „Parking servis“.

Kada parkirate jedno vozilo na parkiralištu „Čair“, kaže Dimitrijević, besplatno možete dobiti dva bicikla za odrasle i dva bicikla za decu.

Foto: P. V.

„Ono što je novina dobili smo dva bicikla sa pomoćnim sedištima za mališane koji još uvek ne voze samostalno“, ističe Dimitrijević.

Parking se plaća 40 dinara, a preuzimanje bicikala je besplatno, odnosnno korišćenje se ne naplaćuje.

„Trenutno smo ponudu proširili za 20 dečijih bicikala, pored kojih se nalazi i 26 bicikala za odrasle. Obezbedili smo i dodatnih 10 bicikala za garažu „Sinđelićev trg“, koje će se iznajmljivati na istom principu. One će biti postavljene u narednih nekoliko dana“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da je zapravo nastavak kampanje koju su održali ranije, a koja je imala naziv „Parkiraj i bicikliraj“ i u kojoj su dali smo doprinos održivom razvoju grada i zaštiti životne sredine.

Foto: P. V.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close