Promo vesti

Na ovo su Nišlije dugo čekale – Kuća Stambolijskih

Na mestu spomenika kulturne baštine grada Niša, sada je dom novog kulinarskog pravca – nove balkanske kuhinje. Sva jela na meniju Kuće Stambolijskih potpisuje šef Saša Mišić, javnosti poznatiji kao „pakleni kuvar”. Za pripremu jela koriste se najkvalitetnije organske namirnice.

Ponosno ističu da se hrana jedino u ovom restoranu na Jugu Srbije priprema na posebnim uređajima. Jedan od tih je i francuski način kuvanja, odnosno kuvanje pod vakumom.

Gratinirano jagnjeće tavče sa ovčijim sirom i kiselim mlekom

“To znači da se jedno jagnje, posle pečenja u saču, porcija i vakumira na posebnoj mašini i onda se kuva u vodi pod vakumom na visokoj temperaturi bez ključanja”, objašnjavaju.

 

Jagnjetina je organskog porekla iz svrljiških krajeva. Ništa od mesa koje se koristi u restoranu nije zaleđeno. Hrana se priprema u maslinovom ulju, hladno ceđenom iz Grčke.

Restoran Stambolijski

Tradicionalna hrana pripremljena na moderan način

Ništa što u meniju pogledate nije veštačko. Mleveno meso prave sami, hleb i pecivo, kolače, testeninu. Nigde se ne stavlja aditiv, a namirnice se čuvaju u strogo kontrolisanim uslovima.

SVEŽA RIBA NA LEDU – vrhunskog kvaliteta, spremljena za Vas na najbolji način u restoranu restoranu Stambolijski!

Svi morski plodovi su sveži. Riba je prve klase i stiže na ledu. Jedan je od retkih restorana koji ima aparat koji održava morske plodove svežim.

Kuhinja je prava mala fabrika od 120 kvadrata sa najmodernijom tehnologijom.

“Pravi je užitak kada vam konobar donese meni sa kolačima, koji su napravljeni isključivo sa belgijskom čokoladom”, ističu zadovoljni gosti.

ZALJUBITE SE NA PRVI POGLED u restoranu Stambolijski!

Na meniju je veliki broj jela. Za teleću čorbu kažu da je jedna od najboljih u Srbiji.

Teleća čorba na staroplaninski način

Ponosni su i na pića koja služe gostima.

“Kod nas možete da popijete specijalno crno vino iz 2015. godine, koje je samo za naš restoran pakovano iz jedne vinarije sa Juga. Vino kuće Stambolijski”, kaže menadžment restorana.

Dobar odnos cene i kvaliteta

Stambolijski restoran ima i povoljne cene, a to možete proveriti samo ako ih posetite. Mi ćemo ipak otkriti neke od njih.

Cena porcije ćevapa sa prilogom je 390 dinara. Kao jedan od specijaliteta ističu i pileći file sa koricom od parmezana. Cena ovog specijaliteta je 690 dinara za porciju od 350 dinara. Cena porcije pilećeg filea sa grilovanim povrćem je 510 dinara.

Bogata ponuda bifteka jedan je od razloga što se gosti ponovo vraćaju – teško je odlučiti se koji je najbolji.

“Imamo i široku ponudu specijaliteta od bifteka, poput bifteka u ulju. Naravno tu su i salate za dame koje vode računa o liniji. Za pojedine goste ne može da prođe ručak bez karađorđeve šnicle od 450 grama, sa prilogom od krompira i tartar sosom. Svinjski vrat u medovini, jagnjetina u mleku, kolači..”, ističu deo bogate ponude restorana Stambolijski.

Za mališane su se potrudili da naprave poseban meni, koji ih mami i izgledom i ukusom. Jedini u gradu imaju nepušačku zonu. Ako tome dodamo da se praznična, novogodišnja atmosfera već oseća u Kući Stambolijskih onda možemo slobodno da kažemo da je ovo pravo mesto za porodični ručak.

Pobrinuli su se i za večernje izlaske, ali i za proslave

Za sjajne vibracije, svakog četvrtka biće zadužen neki od bendova…

Konstantno se organizuju i tematske večeri, a o tome zainteresovani gosti mogu da se informišu preko fb profila Restorana Stambolijski.

Možete i svoju proslavu organizovati kod njih.

Ovde se spajaju NAJLEPŠI ukusi i mirisi balkanske kuhinje

Kuća Stambolijskih u kojoj je nalazi istoimeni restoran, nalazi se u ulici Nikole Pašića u samom centru Niša i čuva dugu i burnu istoriju grada. Gradnju kuće započeo je Turčin, pre skoro dva veka, a otkupio poznati niški trgovac Todor Stanković Stambolija koji je završio započeto, a po njegovom nadimku je kuća poznata i danas.

Zbog svoje izuzetne gradske arhitekture sa odlikama srpsko- balkanskog stila, proglašena je spomenikom kulture i pod zaštitom je države od 1949. godine.

Obnavljanje Kuće Stambolijskih trajalo je nekoliko godina, jer je objekat  trebalo modernizovati i pri tom sačuvati duh starog Niša.

Restoran Stambolijski
Nikole Pašića 35
018/300-440
018/300-444
info@restoranstambolijski.rs
www.restoranstambolijski.rs
FaceBook

Novi vlasnici kažu da su uspeli u tome, uz mnogo rada i truda. Restoran je i u arhitektonskom smislu i izborom i kvalitetom hrane i pića, šarmantan spoj tradicionalog i modernog.

Svečano je otvoren 21. novembra, na dan Svetog Arhangela Mihaila, 2016. godine.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d725.7007121576097!2d21.894618169641852!3d43.31838637814768!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b3c7c29171%3A0x5acd467264ff2d81!2sStambolijski!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1511867006246″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com