Kultura

Na održanom festivalu “Bulka” u Crvenki, niška ekipa pobrala je sve BULKE

Na renomiranom festivalu gde se okupljaju najveća imena srpske književnosti za decu, niški pisci okitili su se vrednim priznanjima.

Rusomir Arsić, koji je već dugo prisutan u čitankama, autor dečije pesme „Lepo učenje“, pobednik je u takmičarskom delu festivala i dobitnik nagrade BULКA. Prema tradiciji Festivala Arsić će biti nagrađen objavljivanjem zbirke pesama.

Anita Pešić osvojila je simpatije publike svojom odličnom pesmom, posvećenom deci sa autizmom, i zaslužila vrednu nagradu “Dragomir Đorđević” za pesmu „Vredim i ja“.

Violeta Jović prvi je dobitnik novoustanovljene nagrade “Zlatna bulka” za ukupan doprinos književnosti za decu, sledbenika Pesničkog prstena, koji su ponela imena poput Ljubivoja Ršumovića, Dragana Lukića, Mire Alečković, Dobrice Erića i dr.

Inače, na ovogodišnjem festivalu pesnika za decu “Bulka” okupili su se prošlogodišnji i ovogodišnji finalisti. Ove godine, stručni žiri bio je u sastavu: Slobodan Stanišić, Dragomir Đulafić i Milan Mrđa.

Ovaj festival već decenijama okuplja najbolje savremene pesnike za decu u cilju afirmisanja njihovog stvaralaštva i očuvanja tradicije pesništva za decu na našim prostorima koja je bogata pesničkim gromadama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com