Kultura

Na novom albumu niških džezera obrade kultnih kompozicija iz filmova

Muziku kompozitora Zorana Simjanovića iz kultnih filmova poput  “Maratonci trče počasni krug”, “Variola vera”, “Sabirni centar”, obradili su na svom novom albumu niški džezeri- kvartet “NaissBlue”.

Album “The Art of Mr. Simjanović” treći je po redu koji su ove Nišlije izdale. Ideju da čuvene filmske kompozicije oslikaju svojom muzikom nastala je odavno, navodi frontmen benda Marijan Cvetanović. Simjanović je bio na Horskim svečanostima, tada su ga kontaktirali i uspostavili saradnju.

Album smo radili zimus, i ono što je izuzetno važno je da su sve numere sa albuma snimljene uživo, sa sva četiri instrumenta odjednom“, navodi Cvetanović.

Osim Cvetanovića (truba), na albumu su radili i Bojan Bojković (klavir), Luan Osmani (bas) i Ivan Cvetković (bubanj). Producent je Miloš Medić, a izdavač “Menart”.

Bend postoji od 2012. godine, a njegovi članovi su u svetu džeza odavno. Niška džez scena se, kažu, popravlja, ali ima mnogo mesta za napredovanje.

“Biti džezer u Nišu isto je kao i biti džezer u Njujorku“, kaže kroz smeh Cvetanović i dodaje: “iste probleme imaju džezeri u svim krajevima sveta, ali i zadovoljstvo. U Nišu postoji nekoliko bendova koji se ozbiljno bave džezom, ali se nadamo da će ih biti još više kako bismo mogli da kažemo da imamo čitav diskografski opus”.

Digitalno izadnje albuma “The Art of Mr. Simjanović” dostupno je slušaocima od 8. avgusta, a CD će se u prodaji naći od septembra, kada se očekuje i promocija albuma.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com