Ekonomija

Na niškom aerodromu broj putnika smanjen za osam odsto

Prema podacima JP „Aerodroma Niš“, niška vazdušna luka bila je u prvoj polovini ove godine mesto sa kojeg je poletelo ili sletelo 165.656 putnika, što je za 8,45 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Prema zvaničnoj statistici, u prvoj polovini 2018. godine aerodrom „Konstantin Veliki“ bio je odredište za 174.116 putnika.

Podaci JP „Aerodrom Niš“ govore da je za prvih šest meseci ove godine u Niš doletelo 676 aviona, dok ih je u isto vreme prošle godine bilo 683, što je smanjenje za 1,02 odsto.

Povećanje broja putnika na niškom aerodromu očekuje se u drugoj polovini godine, pošto „Er Srbija“ od 15. jula počinje letove na 12 linija koje su proglašene linijama od javnog interesa.

„Er Srbija“ leteće ka Nеmačkoj i gradovima Nirnbеrg (od 15. jula), Frankfurt/Han (od 17. jula), Hanovеr (od 16. jula), Fridrihshafеn (od 04. avgusta) i Karlsruе (od 03. avgusta), ka Austriji do Salcburga (od 02. avgusta), Italiji za Rim (od 02. avgusta) i Bolonju (od 16. jula), Mađarskoj do Budimpеštе (od 01. avgusta), Švеdskoj do Gеtеborga (od 17. jula), Slovеniji za Ljubljanu (od 01. avgusta) i ka Tivtu (od 16. jula) u Crnoj Gori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com